Антониу Гутериш: Епидемията от дезинформация за COVID-19 е изключително опасна!

Начална страница | Свят | Антониу Гутериш: Епидемията от дезинформация за COVID-19 е изключително опасна!
image

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова социалните медии да направят възможното, за да изкоренят вредните твърдения за COVID-19. Той подчерта, че в настоящия момент хората в целия свят изпитват страх, те искат да знаят към кого да се обърнат за съвет какво да направят.
Антониу Гутериш определи като недопустим факта, че продължава разпространението на глобална дезинформация. Фалшивите новини са навсякъде, а теориите на конспирацията са завладели интернет пространството. Недопустимо е да се дава публичност на вредни съвети за здравето и за лечение със змийско масло, вместо светът да се обедини, а солидарността да се превърне във водеща, каквато трябва да бъде и науката.
Генералният секретар на ООН подчерта, че заразата от дезинформацията е също толкова сериозна, колкото и заразата от COVID-19.
Извън темата за фалшивите новини, генералният секретар заяви, че сега не е времето да бъдат съкращавани ресурсите на СЗО, а време за единство и солидарност на международната общност, за да бъде спрян вирусът и трагичните последици от него. Повод за тези думи стана решението на Доналд Тръмп да спре американската вноска в бюджета на Световната здравна организация. Американският президент обяви, че ще го направи, защото СЗО не се справя добре с пандемията.
СЗО трябва да бъде подкрепена, тъй като има съществено значение в усилията, които светът полага, за да спечели битката срещу COVD-19, категоричен беше Антониу Гутериш.

un.org
media.framar.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7