Президентът на Беларус поиска от СЗО да направи оценка на ситуацията с коронавируса в страната

Начална страница | Свят | Президентът на Беларус поиска от СЗО да направи оценка на ситуацията с коронавируса в страната
image

След критики, че не е приел епидемията от коронавируса сериозно, президентът на Беларус Александър Лукашенко повика експерти от Световната здравна организация (СЗО) да направят оценка на ситуацията в страната му, предаде ДПА.
"Тук няма абсолютно никаква катастрофа. Броят на заразените нараства, но слава богу не лавинообразно", заяви Лукашенко, цитиран от държавната информационна агенция БелТА.
Лукашенко повика експерти на СЗО да покажат на беларуските граждани, че са в безопасност и правителството не крие нищо. Официално регистрираните случаи на новия коронавирус в Беларус до момента са 860, а починалите - 13. Броят и на заразените, и на починалите в последните дни бързо расте.
Употребата на маски може да намали темпа на разпространение на COVID-19
Лукашенко беше критикуван както в страната си, така и в чужбина, че не въвежда мерки за ограничаване на разпространението на вируса. В страната продължават да се играят футболни мачове, на които присъстват много зрители.
По-рано президентът определи безпокойството около коронавируса като "психоза". Той поиска от правителството да осигури значително повече защитни облекла за медиците и заяви, че трябва да се следи по-строго за спазване на карантинните мерки.
СЗО препоръча ограничителните мерки за коронавируса да се отменят постепенно
В Беларус на заразените не се разрешава да напускат дома си, за да се избегне по-нататъшно разпространение на вируса.
Dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7