В Австралия отпечатват вестник с допълнителни страници с... тоалетна хартия

Начална страница | Свят | В Австралия отпечатват вестник с допълнителни страници с... тоалетна хартия
image

Австралийски вестник започна необичайна кампания за „подпомагане“ на засегнатите от коронавируса, които не могат да се запасят с тоалетна хартия, която вече трудно се намира по щандовете в местните супермаркети в страната. Вестникът започнал да излиза с допълнителни страници, които читателите да използват, пише британското издание The Guardian.
Австралийските производители изпитват трудности да се справят с масовото търсене на различни продукти от първа необходимост, като това включва и тоалетната хартия, липсата на която вече е обект на множество шеги в интернет. „Апокалипсисът на тоалетната хартия“, както е наречен този дефицит в Туитър накара местен таблоид да започне да отпечатва допълнителни осем страници, които читателите да използват, за да решат този проблем.
„Нашият вестник е познат по света като издание, което познава нуждите на нашите читатели“, казва главният редактор Мат Уилиамс пред местни медии. „Хората са в голяма нужда от тоалетна хартия в момента, така че ние трябваше да се погрижим за това“.
Все още не е ясно защо хората се презапасяват с тоалетна хартия, като се има предвид, че няма индикации, че складовете в Австралия ще се изчерпат. По-рано някои супермаркети дори въведоха специална мярка, според която хората ще могат да си купуват само по един пакет хартия на ден.
Dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7