Канадците недоволни, не искат да плащат за сигурността на Хари и Меган

Начална страница | Свят | Канадците недоволни, не искат да плащат за сигурността на Хари и Меган
image

Мнозинството от канадците смятат, че страната им не трябва да плаща за сигурността за принц Хари и съпругата му Меган Маркъл, които се установиха в Британска Колумбия, пише АФП.
77% от хората, отговорили в проучването на Nanos Research за CTV, смятат, че канадските данъкоплатци не трябва да плащат за херцога и херцогинята на Съсекс, тъй като те не са в Канада като представители на кралицата.
Канада е парламентарна монархия, а кралица Елизабет II управлява държавата.
Само 19% от канадците не биха възразявали срещу идеята страната им да поеме дял от разходите за сигурността.
Няма официално съобщение за въпроса за сигурността на принц Хари и Меган или кой ще покрие сметката, след като те официално напуснаха кралското семейство.
Повече от две трети от канадците смятат, че поверителността на двойката и невръстният им син ще бъдат по-добре уважавани в Канада, отколкото във Великобритания.
Но Хари и Меган, които живеят във Виктория на остров Ванкувър, не поемат никакви рискове: миналия месец издадоха законно предупреждение пред медиите заради снимки на херцогинята, разхождащи кучетата си с техния син Арчи.
Адвокатите им твърдят, че изображенията са направени без съгласието на Меган, а двойката е била готова да предприеме правни действия.
Може би по-притеснително за двойката в дългосрочен план е, че едва 32% от анкетираните подкрепят поддържането на връзки с кралското семейство и статута на страната им като конституционна монархия. 28% казаха, че само донякъде подкрепят тази възможност. 35% се обявяват в полза на премахването на връзките с британската монархия.
Проучването е проведено по телефона и онлайн, с извадка от 1003 канадци и допустима грешка от 3,1%.
Dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7