"Черните кутии" от сваления украински самолет ще бъдат дешифрирани в Иран

Начална страница | Свят | "Черните кутии" от сваления украински самолет ще бъдат дешифрирани в Иран
image

Разшифроването на информацията в "черните кутии" на сваления с ракети на иранската ПВО украински "Боинг-737" ще бъде извършено на територията на Иран. Това съобщи днес иранската информационна агенция Фарс, като се позова на министъра на пътищата и градското развитие Мохамад Еслами, предаде ТАСС.
По думите на министъра понастоящем се извършва подготовка на необходимото оборудване и програмното осигуряване за дешифрирането.
Завчера ръководителят на отдела за разследване на инциденти към иранската Организация за гражданско въздухоплаване Хасан Резайефар заяви, че Техеран ще предаде на Киев информацията от двете бордови записващи устройства на сваления самолет. Той добави, че информацията ще бъде разчетена в Украйна с използване на опита на експерти от САЩ, Канада и Франция. Резайефар отбеляза, че предаването на информацията е по искане на украинската страна.
На 8 януари самолетът на "Международните авиолинии на Украйна" излита от летището на Техеран по курс към Киев. Няколко минути по-късно той е свален по грешка от иранската противовъздушна отбрана. Загиват всичките 176 човека на борда.
Първоначално Иран твърди, че катастрофата е вследствие на техническа повреда и признава истинската причина едва на 11 януари.
Dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7