Венеция отново се оказа под вода

Начална страница | Свят | Венеция отново се оказа под вода
image

Голяма част от Венеция се оказа под вода. Приливът достигна 144 см и над 60 на сто от историческия център на града бяха наводнени, предаде ДПА.
Приливите се смятат за изключително високи при равнище от най-малко 140 см. В най-новата история на града е имало около 20 подобни случая, но напоследък те зачестиха и мнозина обвиняват за това климатичните промени.
Венеция е призната за обект на световното културно наследство от ЮНЕСКО. Градът все още се възстановява от рекордно високото равнище на водата на 12 ноември, когато приливът достигна 187 сантиметра. Това беше най-високото равнище от 53 години и причини огромни щети.
Улиците на Венеция започват да се наводняват, едва когато равнището на прилива достигне границата от 100 сантиметра, отбелязва ДПА, цитирана от БТА. Хотелиери от града съобщават за рекорден брой отменени резервации и се оплакват, че наводнението миналия месец е уплашило туристите. Според тях градът все още е безопасен.
Италианското правителство строи система против наводнения, с която да защити Венеция, но тя все още не е готова за експлоатация.
Dnes.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7