Нова Зеландия поръча човешка кожа, за да спаси пострадалите от вулканичните изригвания

Начална страница | Свят | Нова Зеландия поръча човешка кожа, за да спаси пострадалите от вулканичните изригвания

Лекарите в Нова Зеландия поръчаха 1,2 милиона квадратни сантиметра човешка кожа от чужбина, за да помогнат на пострадалите от изригването на вулкана на остров Уайт, пише Ройтерс.
Осем души бяха убити, а петима все още са със статут на безследно изчезнали след изригването, като властите вече нямат надежда да ги открият живи. Ранените са над 30, като много от тях са с тежки изгаряния.
Операциите по трансплантиране на кожа са една след друга, като някои продължават по 12 часа на всеки пациент, което поставя на сериозно изпитание наличните специалисти в Нова Зеландия.
Човешката кожа се взима от починали пациенти, които са се съгласили да я дарят и се складира във фризери, след като се третира с химикали, за да бъде запазена.
Според специалисти по трансплантация на кожа от Лондон, има достатъчни количества, но ще бъде много трудно те да бъдат доставени навреме до Нова Зеландия, където имат спешна нужда от нея.
Хорхе Вилапалос, който ръководи екип за трансплантация в болница в Лондон казва, че операциите са много интензивни, като се изискват огромни количества кръвни продукти, а стреса за организма на пациента е голям.
Пострадалите от изригването на вулкана са предимно туристи от чужбина и Нова Зеландия.
На малкия остров Уайт е най-активният вулкан в страната, но въпреки потенциалната опасност, десетки хиляди туристи го посещават.
Dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7