Папата: Светът е изправен пред едно от най-големите предизвикателства - климатичните промени

Начална страница | Свят | Папата: Светът е изправен пред едно от най-големите предизвикателства - климатичните промени
image

Главата на Римокатолическата църква се обърна в послание към климатичната конференция в Мадрид

Светът е изправен пред едно от най-големите предизвикателства към цивилизацията в глобалните опити да се ограничат климатичните промени, заяви папа Франциск в послание, изпратено днес до участниците в Мадридската конференция на ООН за климата, съобщи ДПА.
"Имаме прозорец от възможности, но не трябва да му позволим да се затвори. Трябва да се възползваме от това обстоятелство чрез отговорни действия в икономическата, технологичната, социалната и образователната сфери, като осъзнаем много добре, колко взаимозависими са нашите действия", добави папата.
Визирайки движението "Петъци за бъдещето", светият отец отбеляза как "младите хора днес показват повишена чувствителност към сложните проблеми, възникващи от извънредното положение (с климата)".
"Не трябва да предаваме на следващите поколения бремето, да се справят с проблемите, оставяни от предишните. Вместо това трябва да им дадем възможност да си спомнят за нас като поколение, което е обновило и е действало - с честно, отговорно и смело съзнание, за фундаменталните нужди от сътрудничество, с оглед да се запази и развие нашият общ дом", заключи папа Франциск.
Dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7