Путин: България съзнателно протака реализацията на „Турски поток“

Начална страница | Свят | Путин: България съзнателно протака реализацията на „Турски поток“
image

България съзнателно протака реализацията на "Турски поток" на своя територия, явно под външно влияние. Ако българите не искат да реализират газопреносния проект на своя територия, Русия ще намери други възможности за транзит на газа в Южна Европа, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС и РИА "Новости".
"Независимо от многократните уверения и независимо от многократните молби към руската страна да обезпечим доставката на нашия газ през Турция в България, ние виждаме, че българската страна, колкото и тъжно да звучи, съзнателно протака реализацията на проекта на своя територия", коментира Путин на съвместен брифинг със сръбския президент Александър Вучич, който е в руската столица.
Президентът на Русия изтъкна, че българското държавно ръководство, след като се провали "Южен поток", много пъти се е обръщало с молба на всяка цена да се реализира "Турски поток".
"Но и сега, явно под външно влияние, не го подреждат сред приоритетите си. Да видим как по-нататък ще продължи да се реализира този проект на българска територия. Ако българите не искат - не българите, а българското ръководство, ние ще намерим други пътища за осъществяване на нашите възможности в Южна Европа", категоричен беше Владимир Путин.
Dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7