Обявиха извънредно положение в Албания

Начална страница | Свят | Обявиха извънредно положение в Албания
image

Министър-председателят на Албания Еди Рама свика правителството си на спешна среща в сутрешните часове  във вторник, след която обяви въвеждането на извънредно положение в страната във връзка с опустошителното земетресение от 6,4 по скалата на Рихтер, регистрирано в ранните часове, съобщава електронното издание на прищинския ежедневник Koha Ditore, предаде Агенция "Фокус".
„Ще обявим извънредно положение въз основа на Конституцията и съответното законодателство. Предвид естеството на проблема и ситуацията, това ще бъде извънредно положение по периметъра на двата най-засегнати района - Дуръс и Тирана. Извънредното положение не е просто въпрос на финанси, а серия от мерки. То ще означава получаването или създаването на ново ниво на управление на ситуацията за период от 30 дни“, поясни Рама.
Към настоящия момент е потвърдено за 24 загинали, 657 ранени и 45 спасени.
Десетки косовари отварят вратите на домовете си за засегнатите от земетресението албанци. Те предлагат да настанят в домовете си или в хотели хората, които са останали на открито, съобщава телевизия „Клан”.
Много граждани са се обърнали към телевизията или са публикували съобщения в социалните мрежи и са обявили желанието си да помогнат.
Dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7