Самолет кацна аварийно заради смъртта на пилот

Начална страница | Свят | Самолет кацна аварийно заради смъртта на пилот
image

Самолет на руските авиолинии „Аерофлот“ кацна принудително на летището ва Ростов на Дон в понеделник. Причина за екстреното приземяване стана внезапната смърт на втория плот. Лайнерът изпълнявал редовен полет от Москва в Анапа, когато на помощник командира му прилошало.
Докато самолетът кацнал, мъжът починал. Вторият пилот е роден през 1970 г. и най-вероятно причина за смъртта му е станал сърдечен пристъп, уточняват медици.
Преди по-малко от два месеца отново в Ростов на Дон принудително кацна самолет, летящ по редовната линия Москва-Бургас. Инцидентът се случи с полет номер SU2156 на „Аерофлот“. Тогава причина за извънредното приземяване стана пътник, който по време на полета си спомнил, че носи със себе си травматичен пистолет.
Пасажерът съобщил факта на стюардесата - тя информирала командира, който от своя страна взел решение да кацне принудително „до изясняване на обстоятелствата“. На летището „Платов“ в Ростов на Дон въоръженият мъжът беше доставен в дежурната полицейска част, където пистолетът беше иззет. При направената проверка се оказало, че пътникът има всички необходими документи за  притежаване на травматическо оръжие.
Monitor.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7