Стачка на Ryanair в Португалия днес и през септември в Испания

Начална страница | Свят | Стачка на Ryanair в Португалия днес и през септември в Испания
image

Кабинният екипаж на Ryanair в Португалия започна стачка днес, а колегите им в Испания обявиха 10 дни на стачки през септември. Но протестните действия на базираните в Ирландия пилоти бяха блокирани от съда.
Бюджетната авиокомпания заяви, че полетите от португалските бази може да бъдат засегнати от закъснения или промени в графика, но не съобщава за анулирания на летищата в Лисабон, Порто и Фару.
Петдневната стачка бе свикана от португалския съюз SNPVAC заради спор относно заплащането и условията за работа.
Белгийските синдикати CNE и ACVPULS казаха на членовете си да не се съобразяват с исканията на Ryanair за работа на полети, засегнати от португалската стачка.
В Испания профсъюзите заявиха, че кабинният екипаж ще стачкува в 13 бази през септември, след като не беше постигнато споразумение в рамките на няколко часа разговори относно предвидени съкращения на работни места.
Двата синдиката USO и SICTPLA уведомиха за стачки на 1, 2, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 и 29 септември в знак на протест срещу планове за закриване на базите в Гран Канария, Тенерифе Юг и Жирона.
Междувременно в Ирландия съдът уважи молбата на Ryanair за спиране на предвидени за четвъртък и петък стачни действия на пилотите.
Авиокомпанията заяви, че решението е "огромно облекчение" за пътниците в края на училищните ваканции и призова "малцинство от много добре платени пилоти" да прекратят спора.
Economic.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7