Случаят "Александра" шокира Румъния

Начална страница | Свят | Случаят "Александра" шокира Румъния
image

66-годишният Георге Динка бе задържан миналата седмица във връзка с отвличането и убийството на 15-годишната Александра Мачешану. Случаят предизвика скандал и доведе до протести и оставката на вътрешния министър Николае Мога, след като стана ясно, че момичето се обадило три пъти на спешния телефон 112, за да съобщи, че е отвлечено, но полицията реагирала чак на следващия ден.
Румънските следователи са открили в един сак части от обгорени кости и прах, които заподозреният за убийството на две момичета в град Каракал. Георге Динка твърди, че принадлежат на изчезналата през април Луиза Меленку на 19 години.
Сакът е намерен в гора близо до южния град Каракал, като самият Динка е посочил на следователите мястото, уточни говорителят на Дирекцията за разследване на престъпленията на организираната престъпност и тероризма (ДРПОПТ) Михаела Пориме. Тя добави, че са взети проби за експертиза.
В дома на заподозрения бяха открити човешки останки, а ДНК-експертиза доказа, че те принадлежат на Александра, чието тяло мъжът твърди, че е изгорил. По думите му той е постъпил по подобен начин и с Луиза, като я е убил в дома си, а след това е изгорил трупа.
Говорителят на ДРПОПТ заяви, че няма индикации за съществуването на други жертви освен двете момичета.
Румънският министър на вътрешните работи Николае Мога подаде оставка във връзка със скандала с отвличането и убийството.
В понеделник във връзка със случая бе уволнен началникът на румънската национална полиция Йоан Буда.
От своя страна временният министър на вътрешните работи Михай Фифор увери днес, че по случая работят "едни от най-добрите специалисти по криминалистика в Румънската полиция".
Darik.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7