Многото жертви на "Шереметиево" - комбинация от пилотски грешки и егоизъм на пътници?

Начална страница | Свят | Многото жертви на "Шереметиево" - комбинация от пилотски грешки и егоизъм на пътници?

Мъж с наднормено тегло, който се върнал за багажа си въпреки ужаса на борда на горящия "Сухой Суперджет 100", се превърна в основен обект на възмущение в Русия, пише в. "24 часа".
Мъжът се казва Дмитрий Хлебушкин и се върнал, за да вземе раницата си, като има видеокадри как се държи багажа си в ръце вътре в зала на летището. Освен Хлебушкин, има информация и за още пътници, които вземали багажа си и бавели евакуацията, като първо се грижили за вещите си, а не за стоящите към опашната част хора.
На практика след 10-ти ред на самолета никой не е оцелял. Хлебушкин е седял на място 10С. Припомняме, че от 78 души загинаха 41.
За герой в Русия обаче се счита стюардесата Татяна Касаткина, която до последния момент избутвала навън пътници, за да ги спаси. А министърът на транспорта на Русия Евгениий Дитрих, предложи на президента на Руската федерация посмъртно да награди загиналия на борда на изгорелия самолет стюард Максим Моисеев. 21-годишния Моисеев беше един от 5-те души екипаж на полета на "Аерофлот" от Москва до Мурманск. Смята се, че Моисеев, който е единствения загинал член на екипажа, е намерил смъртта си, докато опитвал да помогне на пътници да се евакуират от горящия самолет.
Министерството на труда предлага също така още две стюардеси Татяна Касаткина и Ксения Фогел да бъдат наградени за проявена смелост и решителност при спасяването на хора в екстремни условия.
Резултатите от следствието показват няколко грешки на пилотите, пише "Нюз".ру. Смята се, че основна роля за усилване на ефекта от пожара са имали отвореният прозорец на кабината, както и работещите двигатели след аварийното кацане. При разпитите на пилотите Денис Евдокимов и Максим Кузнецов станало ясно, че те са отворили предното стъкло на самолета и увеличената въздушна тяга вероятно е довела до ускоряване на горенето. Двигателите пък работели до момента, когато били изгасени от пожарникарите. Ако се докаже вина на пилотите, те може да получат до 7 години затвор, твърди сайтът "Газета.ру". Според следствието анализът на черните кутии, които бяха намерени, ще отнеме около седмица.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7