Сърбия завърши магистралата си, която свързва Македония и Унгария

Начална страница | Свят | Сърбия завърши магистралата си, която свързва Македония и Унгария

Гърделишка клисура е напълно преодоляна и южния край на Коридор 10 към Северна Македония и Гърция е изцяло завършен. В зависимост от прогнозата за времето в следващите 10 дни ще бъде и официално отворена за движение, заяви сръбският вицепремиер и министър на транспорта и инфраструктурата Зорана Михайлович.
По думите ѝ магистралата, която е част от европейския транспортен Коридор 10 е чакала най-малко 30 години, но вече е завършена.
"Следващата седмица Сърбия иска да отбележи откриването на магистралата с тържествена церемония и да покани всички фирми и партньори, участвали в строителството, както и от съседните страни", посочи министърът
"Това беше най-тежката строителна площадка в Европа. В участък от 26.3 км имаме 33 моста, включително най-високият мост Врла и двата най-дълги тунела - Преджане и Манаяле. Много работа бе свършена, преместихме главния път, премахнахме 600 000 куб. м камък, зад нас останаха многото трудни интервенции и много работа и се гордея с всички работници, които взеха участие в изграждането на Коридор 10. Повече няма да се наложи сменянето на магистрали, което ще засегне безопасността на движението, което е на първо място", каза Михайлович.
Тя съобщи, че до края на годината ще бъдат завършени и пуснати в експлоатация две нови магистрали: първата от Ниш до Димитровград и границата с България, а другата от Обреновац до Лиг, която ще се свърже с вече изградената магистрала на Коридор 11.
Със скорошното отваряне на участъка при Гърделишка клисура, Сърбия ще бъде напълно свързана през Коридор 10 с 600 км магистрала от границата на Северна Македония до границата с Унгария.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7