Знаците за срещата Ким-Путин и какви подаръци си направиха

Начална страница | Свят | Знаците за срещата Ким-Путин и какви подаръци си направиха
image

Владимир Путин и Ким Чен-ун обещаха подобряване на отношенията между Русия и Северна Корея. Лидерите се срещнаха за първи път, след като руският президент покани корееца във Владивосток.
Двамата обсъждаха премахването на ядрените оръжия от Корейския полуостров. Предполага се, че Ким Чен-ун е търсил подкрепата на Русия, след като преговорите със САЩ забоксуваха.
Анализатори определят срещата като демонстрация от страна на Ким Чен-ун, която иска да покаже, че Северна Корея не е толкова изолирана и има мощни съюзници.
„Благодаря ви, уважаеми президент Путин, за щедрата покана. Въпреки че сте толкова зает, пропътувахте много километри, за да се срещнем. Както казахте и вие, надявам се, че нашата среща ще се превърне в крайъгълен камък за размяната на мнения и договарянето на решение за Корейския полуостров, който привлича вниманието на целия свят”, сподели лидерът на Северна Корея.
От друга страна руснаците искат да покажат, че преговорите за Корейския полуостров зависят и от тях.
„Сигурен съм, че вашата визита в Русия ще помогне за подобряването на двустранните отношения. Ще помогне и да разберем как да постигнем споразумение за разделения Корейски полуостров”, каза Путин.
Също като Китай, Русия не се чувства спокойна от това, че Северна Корея притежава ядрено оръжие, макар че именно Москва помогна на Пхенян с началните стъпки в ядрената им програма.
Лидерът на КНДР Ким Чен-ун подари на руския президент Владимир Путин традиционен корейски меч, а руският лидер поднесе на госта си сабя и чаен сервиз за пътуване.
"Когато нямаше модерни оръжия, използвахме такива мечове – те олицетворяват силата, моята душа и нашия народ, който ви подкрепя", каза Ким Чен-ун, връчвайки подаръка.
Лидерите си размениха символично и монети.
Днес руският и севернокорейският президент проведоха във Владивосток първата си среща. Лидерът на Северна Корея пристигна във Владивосток в сряда с легендарния си брониран влак. Срещата във Владивосток е първият личен контакт на двамата политици и първото посещение на Ким Чен Ун в Русия, откакто той дойде на власт през 2011 г. Това е и първото чуждестранно посещение на председателя на държавния съвет на КНДР след преизбирането му на този пост през април тази година.

Vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7