Хванаха мъж с туби с бензин в катедралата „Свети Патрик”

Начална страница | Свят | Хванаха мъж с туби с бензин в катедралата „Свети Патрик”
image

Задържаха мъж с туби бензин и запалки в най-известната катедрала на Ню Йорк.
Заподозреният в намерение за подпалване на пожар е на 37 години. Той бил заловен в катедралата „Свети Патрик” в Манхатън с туби бензин, флакон за пълнене на запалки и няколко запалки.
Охранител му поискал обяснение, след което мъжа опитал да избяга, но бил заловен от полицията.
Инцидентът привлече голямо внимание, защото идва два дни след показвания по цял свят пожар в емблематичната парижка катедрала „Нотр Дам” в Париж.
Мъжът опитал да се оправдае, че носи бензина, защото горивото на колата му свършило. Когато проверили автомобила, полицаите видели, че има бензин. Тогава арестували мъжа заради подозрителното му поведение.
От полицията на Ню Йорк съобщиха, че мъжът има досие при тях. Все още се уточнява каква е била целта му.
Информация за реклами в Twitter и поверителност
Мъжът се казва Марк Лампарело и е докторант по философия в Градския университет на Ню Йорк. Самият той заявява през 2016 г., че възнамерява да пише книга, оспорваща съществуването на Бог. Лампарело e имал „еднопосочен билет” от летище „Нюарк” до Рим за четвъртък вечерта.
В социалните мрежи се оплаквал, че е самотен и не може да си намери приятелка. Той рядко е коментирал други теми, но е отговорил на новина през 2018 г., че неодобрението на французите към президента Доналд Тръмп е по-голямо от това към Путин, Си и Меркел. Лампарело пише: „Всичко, което знам е, че ако французите не ни харесват, трябва да правим нещо правилно. Те мислят, че са много по-развити и културно привлекателни от нас. Но тайно ревнуват и искат да бъдат като нас. Никога не забравяйте това, американци.”
Катедралата „Св. Патрик” е построена през 1878 г., но е с инсталирана нова противопожарна система след последния ремонт. Дървеният ѝ покрив пък е покрит с огнеустойчив материал.

Източник: The New York Times, БГНЕС, vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7