Huawei: Компанията е мишена на злонамерена кампания

Начална страница | Свят | Huawei: Компанията е мишена на злонамерена кампания
image

Високопоставен представител на "Хуауей" (Huawei) каза, че китайската компания е мишена на злонамерена кампания. Той освен това съобщи, че през 2018 г. продажбите на "Хуауей" отново са отбелязали растеж, предаде Франс прес.

Китайската компания е вторият производител на смартфони и най-големият производител на телекомуникационно оборудване в света. Тя обаче понася сега тежки удари в западни страни, където за нея има съмнения, че участва в шпионаж, и й се налагат ограничения. Миналата година финансовата директорка на "Хуауей" Мън Ванчжоу беше арестувана в Канада по искане на САЩ, припомня АФП.
 
"Те без съмнение мислят, че могат да ни навредят с този шум. Ние обаче имаме отлична репутация", заяви пред медиите Ричард Ю, ръководител на отдела на "Хуауей" за потребителски продукти. "Някои политици се опитват да ни повлияят, да ни възпрат, но ние като цяло устояваме добре", добави той.
 
Китайската компания се наложи като сериозен конкурент на шведската "Ериксон" (Ericsson) и финландската "Нокия" (Nokia), отбелязва АФП. Различни страни, включително САЩ, Австралия и Япония, обаче забраниха участието й в изграждането на 5G мрежи.
 
Благотворителната фондация на британския принц Чарлз съобщи днес, че няма повече да приема дарения от "Хуауей", предаде Асошиейтед прес.

Източник: БТА, dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7