Берлускони ще се кандидатира на европейските избори

Начална страница | Свят | Берлускони ще се кандидатира на европейските избори
image

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони заяви днес, че ще се кандидатира на предстоящите избори за Европейски парламент, за да разпали дебата за "бъдещето на света", предаде ДПА.
 
"Реших, на моята зряла възраст, воден от чувство за отговорност, да се насоча към Европа, където липсва задълбочено мислене за бъдещето на света. Ще бъда там и моля Господ да ми даде сили да убедя и мнозина други", каза той.
 
Осемдесет и двегодишният Берлускони, който направи изказването си в Сардиния, докато агитираше за своята дясноцентристка партия "Форца Италия" за частични избори в неделя, каза, че е обезпокоен, че Китай е на път да измести Европейския съюз на световната сцена.
 
През своята близо 30-годишна политическа кариера имиджът на Берлускони беше очернен от поредица корупционни и сексскандали. До миналата година му беше забранено да заема публични длъжности заради осъдителна присъда за данъчни измами в медийната му империя.
 
Той беше изместен от бившия си съюзник Матео Салвини като водеща фигура на италианската десница.
 
Крайнодясната "Лига" на Салвини има рейтинг от 30 процента, спрямо 10 процента за "Форца Италия" на Берлускони. Салвини в момента участва в коалиционно правителство с антисистемното "Движение 5 звезди" като вицепремиер и външен министър. Берлускони нееднократно е призовавал лидера на "Лигата" да излезе от тази коалиция и да се върне при него.

Източник: БТА, dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7