Обрат - мораториум на данъците за горивата във Франция

Начална страница | Свят | Обрат - мораториум на данъците за горивата във Франция
image

Френският премиер Едуар Филип ще обяви мораториум върху увеличаването на данъците върху горивата.
Именно повишението на цените, особено на дизеловото гориво, стана причина за протестното движение, наречено „жълтите жилетки”, което прерасна в размирици.
Замразяването на новите данъци представлява първият сериозен обрат за Еманюел Макрон. След сблъсъците през почивните дни властите търсят адекватен отговор и се опасяват, че следващата протестна вълна тази събота може отново да се стигне до нови изблици на насилие.
Междувременно представители на „жълтите жилетки” се отказаха от насрочената за днес среща с премиера Едуар Филип. Някои от тях съобщиха, че са получили смъртни заплахи от твърдолинейни протестиращи, които са ги предупредили да не преговарят с властта.
„Длъжен съм да ви кажа, че нито един легитимен аргумент за протест не бива да бъде отхвърлян, но в същото време нито един аргумент не може да оправдава насилието и намерението да убиваш. Защото това, пред което бяхме изправени, е желанието да се убива и то наши служители на реда. Това са хулигани, които се възползваха от хаоса, за да разбиват и ограбват магазини”, заяви Кристоф Кастанер.
Във Франция от средата на ноември се провеждат масови протести срещу покачващите се цени на автомобилното гориво. Миналата събота отново се състояха демонстрации в центъра на Париж, което доведе до масови размирици.
Източник: БГНЕС, vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7