Двама българи арестувани в Италия, пренасяли хашиш с яхта

Начална страница | Свят | Двама българи арестувани в Италия, пренасяли хашиш с яхта
image

Италианската полиция откри 11 тона хашиш на 19-метрова яхта, плаваща под холандски флаг край бреговете на остров Сицилия.

Задържани са двама души - българи, които са били на яхтата, съобщават италианската агенция АДЖИ и електронното издание на в. "Република".

Яхтата е била прехваната в международни води край бреговете на италианската провинция Рагуза на остров Сицилия. Сигналът, по който са действали полицаите, бил подаден от испанските власти. Яхтата била откарана на пристанище Поцало и там при претърсването била намерена дрогата.

Има съмнения, че наркотиците са били натоварени от Мароко и е трябвало да бъдат доставени в Либия, отбелязва "Република".

Шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов потвърди появилата се информация за двамата задържани българи в Италия. „Разполагаме с малко информация. Колегите по международно оперативно сътрудничество в момента извършват проверки и се осъществява необходимата комуникация с италианските ни колеги. Операцията е на италианските служби“, уточни гл. комисар Спиридонов, цитиран от "Фокус". Той не пожела да разкрие самоличността на задържаните, но поясни, че единият от тях е с криминална регистрация за шофиране в нетрезво състояние.

В Италия ще има съдебно преследване спрямо тези лица, така че да не пречим на колегите, отбеляза Спиридонов.

Dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7