Разбилият се индонезийски самолет не е бил годен за летене

Начална страница | Свят | Разбилият се индонезийски самолет не е бил годен за летене
image

Катастрофиралият край Индонезия Боинг 737 на нискотарифната авиокомпания "Лайън еър", в който загинаха 189 души, не е трябвало да получи разрешение да лети след технически проблеми при предишен полет. Това предаде Франс прес, като цитира агенцията за сигурността на въздушния транспорт. Тя призова компанията да подобри безопасността на полетите си.

Самолетът падна в морето на 29 октомври, десетина минути, след като излетя от летището на Джакарта. Загинаха 189 души, припомня АФП.

При предишния полет от град Денпасар до Джакарта, самолетът е претърпял технически проблеми. Пилотът е решил да продължи полета, уточни Нуркахио Утомо, представител на агенцията. "По наше мнение самолетът не е бил в състояние да лети" и е трябвало да се върне в Денпасар, подчерта той на пресконференция.
При този полет в самолета са възникнали проблеми със системата за поддържане на скоростта, предаде Ройтерс.

В доклада от предварителното разследване индонезийската агенция за безопасност на полетите подчертава, че "Лайън еър" трябва да подобри сигурността на полетите, като подобри културата на сигурността и се погрижи документите за извършените ремонти на самолетите й да бъдат попълвани и завеждани за отчет. Не са отправени препоръки към производителя, отбелязва АФП.

В предварителния доклад не се посочват причини за катастрофата. Окончателният документ се очаква да бъде публикуван догодина.
 
Източник: БТА, dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7