Бивш медицински служител призна убийството на 100 пациенти

Начална страница | Свят | Бивш медицински служител призна убийството на 100 пациенти

Бивш медицински служител призна, че е убил 100 свои пациенти в първия ден от процеса срещу него, което го прави един от най-ужасните следвоенни серийни убийци в Германия, съобщи BBC.
Разследващите твърдят, че Нийлс Хьогел е давал фатални дози на хората, за които се е грижил в две болници в Северна Германия.
Мотивът за действията му, заявиха прокурорите, бил – да впечатли колегите си, като реанимира пациентите си, които преди това е упоявал.
Хьогел вече лежи доживотна присъда за шест убийства, които е извършил, докато е изпълнявал служебните си задължения.
Мъжът заявил, че е убил 36 пациенти в Олденбург и други 65 близо до Делменхорст – в периода между 1999 и 2005 г.
На въпроса на съдиите в Олденбург дали намира обвиненията, че е убил всички 100 пациенти, за верни, 41-годишният мъж заявил "повече или по-малко", като признал за всички.
Делото, което започна с минута мълчание в памет на жертвите, се очаква да продължи до месец май 2019 г. Следват токсикологични изследвания на 130 ексхумирани останки.
Хьогел първо е бил заловен през 2005 г., след като инжектирал непредписани лекарства на пациент в Делменхорст. През 2008 г. той е осъден на седем години затвор за опит за убийство.
През 2014 – 2015 г. започва втори процес срещу него, когато съдът го признава за виновен за две убийства и два опита за убийство – тогава получава максималната присъда – доживотен затвор.
По време на процеса тогава, той е споделил на психиатър, с когото разговарял, че е убил около 30 души.
Записи от болницата в Олденбург показват, че смъртността и реанимацията на пациенти се увеличавали четворно, когато Хьогел е бил на смяна.

Източник: BBC, vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7