Нова забрана защитава магаретата в Санторини

Начална страница | Свят | Нова забрана защитава магаретата в Санторини
image

Гръцкото министерство на селското стопанство съобщи, че е издало забрана туристи с тегло над 100 килограма да яздят магаретата на остров Санторини, след като имаше много оплаквания, че изкривяват гръбнаците на животните.
Посетителите на острова няма да имат право да яздят също така бременните самки или боледуващи животни. Стопаните на магаретата се задължават да ги хранят само с прясна храна и да ги поят с чиста вода.
От кметството на Санторини заявиха, че е била проведена среща с активисти за защита на правата на животните и собственици на магарета. Там всички заинтересовани страни са приели серия от мерки, включително животните да стоят на сянка докато почиват и да им се осигури достатъчно вода и храна.
Товарът и работните часове на магаретата също ще бъдат намалени, а собствениците, които не се грижат за животните си, ще бъдат наказвани.
През лятото гръцки защитници на животните биха тревога, че прекалено охранените американски и европейски туристи изкривяват гръбнаците на местните магарета.
В социалните мрежи също така се се появи видео на собственик, който жестоко бие магаре, и четири неправителствени групи организираха протест, който прерасна в сблъсъци.
Тези копитни животни са широко използвани за разходка из забележителностите от туристическите групи. Но активистите от организацията "Помощ за магаретата от Санторини" алармираха, че големият брой туристи, които в повечето случаи са с наднормено тегло, причиняват изкривявания на гръбначния стълб и на крайниците на животните.
Местните хора били принудени да кръстосват магаретата си с по-яки екземпляри, за да издържат, когато бъдат яхнати от едрогабаритни посетители на острова.
Специалисти препоръчаха магаретата да не носят товар, надвишаващ 20% от живото им тегло. А това рядко се спазваше от страна на американски и европейски туристи. Животните много често биваха претоварвани, а освен това трябваше да преодоляват по време на туровете си 568 стъпала.

Източник: Darik, БГНЕС, vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7