Брекзит без договор: Лош за Великобритания, лош и за ЕС

Начална страница | Свят | Брекзит без договор: Лош за Великобритания, лош и за ЕС

Британският премиер Тереза Мей заяви, че евентуално излизане на Великобритания от ЕС без споразумение ще представлява "лош резултат" като за Лондон, така и за 27-те страни членки на съюза.

В своето обръщение в края на четиридневната годишна конференция на управляващата й Консервативна партия в Бирмингам, Мей коментира, че преговорите за Брекзит влизат в решаваща фаза и призова съпартийците си да се обединят и да подкрепят постигането на споразумение с ЕС.

Обръщайки се към своите критици в редиците на партията тя заяви, че ако всички тръгнат в различна посока "в търсене на визии за перфектен Брекзит, съществува риск процесът да приключи без него", цитира МИА.

„Великобритания не се страхува да напусне ЕС без договор. Но нека бъдем честни. Ако напуснем ЕС без договор, ако въведем мита и контрол над границите, това ще бъде лош резултат и за Обединеното кралство, и за ЕС, заяви Тереза Мей.
 
При излизането й на трибуната на Конференцията на консерваторите в Бирмингам, в залата се чуваха звуците на песента „Танцуваща кралица“ ("Dancing Queen") на АББА.
Конференцията на консерваторите мина под знака на разделения около договора за Брекзит, като Мей бе подложена на критики, както от страна на евроскепиците, така и от членовете на проевропейското крило на партията.

Източник: БТА, dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7