Дания няма да приеме нито един бежанец от квотите през 2018 г.

Начална страница | Свят | Дания няма да приеме нито един бежанец от квотите през 2018 г.
image

Дания заяви, че няма да приеме нито един бежанец по силата на квотите през 2018 г., за да благоприятства приобщаването на новоустановилите се, предаде Франс прес.

През 2016 г. скандинавската страна прекрати участието си в програмата на ООН с квоти за презаселване на бежанци и оттогава не го е възобновявала.

"Още сме в положение да водим борба за интегрирането на многобройните бежанци, пристигнали в Дания в последните години", посочи в комюнике министърката на имиграцията и интеграцията Ингер Стьойбер, аргументирайки решението на властите.

Член на либералната партия "Венстре" в правителството на премиера Ларс Льоке Расмусен, Стьойбер ръководи ограничителната миграционна политика в Дания от 2015 г.
"Въпреки че повече бежанци станаха част от трудовия пазар, има още много, които не успяват да удовлетворят нуждите си", добави тя.

Според данните на министерството през 2017 г. в Дания са били регистрирани 3500 кандидати за убежище, най-ниското равнище от 2008 г. насам. От началото на тази година са депозирани 2600 молби.

Източник: БТА, dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7