14-та Световна cреща на българските медии ще се проведе в Скопие

Начална страница | Свят | 14-та Световна cреща на българските медии ще се проведе в Скопие
image

Поредната Световна cреща на българските медии, организирана от БТА ще се проведе в Скопие между 24-ти и 28-ми октомври, 2018 година. За 14 години българските медии от цял свят се опознаха много добре, благодарение на БТА и на генералния директор Максим Минчев. Уникалният медиен форум е продукт на визията на г-н Минчев, която би могла да служи като пример за други български държавни институции, как да се постигне ефективен диалог и сътрудничество между българите от цял свят. Едно от хобитата на Максим Минчев е да пътешества по света. Представителите на българските медии по света също се превърнаха, благодарение на него, в пътешественици, опознаващи не само колегите си, но и българските общности по целия свят, както и страните, в които живеят българските емигранти. Световните срещи на българските медии досега бяха проведени в София, Чикаго, Рим, Мадрид, Варна и Бургас, Виена, Амстердам, Букурещ, Пловдив и Велико Търново, Босилеград и Цариброд, Атина, Прага и Кишинев. По време на срещите се дискутират важни въпроси от национално значение. Присъстват български политици и дипломати, представители на българските бизнеси, представители на българската общност – домакин, представители на български медии от цял свят. Провеждат се изложби, презентации на филми, концерти, премиери на книги.
Тази година се очакват да участват около 40 български медии от около 25 държави. Основен партньор на срещата ще бъде Македонската информционна агенция /МИЯ/.
Вестник „България СЕГА“ е редовен участник в този престижен медиен форум от първото му издание, като изигра ключова роля в организирането на 2-та Световна среща на българските медии в Чикаго. Мотото на медийната среща тази година ще е „Медии и Памет“. Сред работните теми за дискусия са: „Различните лица на патриотизма“; „Бизнес и национален дълг“; Пропаганда срещу журналистика“, като, разбира се, както обикновено гостите на срещата ще могат да предлагат и свои теми.

Надя Минкова       
в. „България СЕГА“


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7