Хашим Тачи поиска референдум за промяна границата със Сърбия

Начална страница | Свят | Хашим Тачи поиска референдум за промяна границата със Сърбия
image

Косовският президент Хашим Тачи отново се обяви за "корекция на границата със Сърбия". Тачи обаче поясни, че не става въпрос за "замяна на територии, а за присъединяване на Прешевската долина към Косово".
"Имам едно послание към всички, които смятат, че корекцията на границата по мирен път е лоша идея, независимот от факта, че това е единствената възможност Прешево, Буяновац и Медведжа да се обединят към Косово. Искам да бъда разбран много ясно. Аз много отдавна се противопоставих на идеята за подялба и размяна на територии", написа Тачи в собствения си профил в социалните мрежи. Според него "корекцията на границата е в полза на Косово, а противниците на тази идея са привърженици на подялбата и размяна територии".
Тачи смята, че в тази ситуация има един единствен начин за взимането на решение и това е провеждането на референдум, на който гражданите ще кажат какво мислят по този въпрос".
Изявлението на Тачи дойде само 30-на минути след това на премиера Рамуш Харадинай, който отново се противопостави на намеренията на Хашим Тачи за корекции на границата със Сърбия.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7