"България СЕГА"- вестникът на българите в САЩ и Канада + - Путин се страхува само от едно нещо

Путин се страхува само от едно нещо

Начална страница | Свят | Путин се страхува само от едно нещо
image

Руският президент Владимир Путин се страхува само от едно нещо и САЩ трябва да го накарат да повярва, че то ще се случи, коментира в „Уошингтън поуст” Майкъл Морел, разузнавач от кариерата, служил като заместник-директор на ЦРУ от 2010 до 2013 г.
Най-важният въпрос, който администрацията на Тръмп и Конгресът във Вашингтон трябва да си зададат, е: Как можем да спрем Путин? Откриването на отговора е от съществено значение, защото нищо, което САЩ правят досега в отговор на руските действия не работи.
Без съмнение, смята Морел, атаката на руския президент срещу политическия модел в САЩ продължава да се развива с лекота.
Според анализатора спирането на Путин е жизненоважно, не само като въпрос за опазване на американската демокрация от руската намеса, но би било силен сигнал към всички други съперници на САЩ, сред които са Китай, Иран и Северна Корея.
За целта са необходими различни мерки. Обновяване на американската избирателна система, особено софтуера, който съдържа данните на регистрираните гласоподаватели.
По-добрата координация на службите също е нужна за защита на изборите. Необходимо е да се създаде нов Център за хибридни заплахи, подобен на Националния център за контра-тероризъм, посочва Морел.
Бившият заместник-директор на ЦРУ счита, че Белият дом трябва ясно да покаже на Русия, че американските санкции срещу нея ще бъдат отменени, когато Путин спре да се намесва в работата на демократичните институции в САЩ и техните съюзници.
Морел заявява, че руският президент се страхува само от едно нещо. Това, че някой ден средната класа в Русия ще се разбунтува срещу неговия режим и ще излезе на улиците с искания за промяна.
Подобни събития вече се случиха в Тунис, Египет и други северноафрикански и близкоизточни държави и дори в по-близката Украйна.
Нови санкции, които ударят сърцето на руската икономика и увеличават риска средната класа в Русия да стане непокорна – това би привлякло вниманието на Путин, категоричен е Морел.

Източник: The Washington Post, vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7