Наредиха на полицаи да отслабнат, ако искат да запазят работата си … в Индия

Начална страница | Свят | Наредиха на полицаи да отслабнат, ако искат да запазят работата си … в Индия

Наредиха на индийски полицаи да отслабнат, ако искат да запазят работата си. Мярката ще засегне 14 000 служители на реда в щата Ларнатака. До нея се прибягва заради високия брой смъртни случаи на полицаи вследствие на заболявания, свързани с начина на живот. Заради диабет и сърдечно-съдови заболявания умират повече полицаи, отколкото при пътни произшествия и престрелки, отчита статистиката. Заплатата на полицаите в Индия също зависи от външния им вид. Полицейските служители с мустаци взимат по-високи възнаграждения.

В полицейското звено в индийския щат Ларнатака има 14 000 служители. Те обикновено охраняват големи събития и се намесват при безредици и насилие. Пред BBC шефът на полицейското звено Бхаскар Рао заяви, че е обезпокоен от растящия брой на полицаите с наднормено тегло.
 
„Взех това решение, след като повече от 100 полицаи през последните 18 месеца са починали вследствие на заболявания, свързани с начина на живот. За тези месеци са починали 153 служители на реда. От тях 24 са загинали при пътнотранспортни произшествия, 9 са били убити, а всички останали са починали заради заболявания, свързани със здравето, като сърдечни проблеми и диабет”, обясни РАО.

На високопоставени служители е наредено да установят полицаите с наднормено тегло и да ги поставят в режим на диета и упражнения, за да отслабнат. Полицаите с излишни килограми ще получат помощ, за да променят начина си на живот и своите хранителни навици.
 
Според Рао полицаите се хранят предимно с пържен ориз, пушат, пият и не спортуват. Властите започнаха да организират класове за йога, плуване и други видове спорт.

В Индия външният вид на полицаите се отразява и на заплащането им. Те получават по-висока заплата, ако са с мустаци. Смята се, че мустаците придават на униформените повече мъжественост и суров вид. Мустакът също така е съществена част от индийския фолклор.

Dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7