Ексхумираха тялото на Наим Сюлейманоглу

Начална страница | Свят | Ексхумираха тялото на Наим Сюлейманоглу
image

Ексхумираха тялото на легендарния щангист Наим Сюлейманоглу, който почина през ноември 2017 г., съобщи в. "Хюриет дейли нюз".
Гробът на световния и олимпийски шампион по вдигане на тежести бе отворен, за да се вземе ДНК-проба и да се докаже евентуалното му бащинство на претендиращата за това в Япония Секай Мори.
Близки на Наим Сюлейманоглу чрез турското посолство в Токио успяха да я открият.
Турските медии съобщават, че японското момиче е ангажирало двама адвокати – от Япония и от Турция, взетите секрети от носовете и устите на Секай Мори и майка й са получени в института по съдебна медицина в Истанбул, а анализът е внесен в съда.
Изследвани ще бъдат 3-4 зъба и 5-6 сантиметра от бедрената кост на Сюлейманоглу. Това е предвидено да стане на 4 юли т.г. в присъствието на съдебен медик, а заседанието по изслушването бе отложено за 4 октомври.
Адвокатът на семейството на Сюлейманоглу поиска отхвърляне на делото, като подчерта, че щом 27 години Секай не е поискала доказателство за бащинството, това противоречи на нормалното и е неприемливо. Според него мотивът за това дело е добре обмислен план, задействан веднага след смъртта на щангиста и целта е предполагаемата дъщеря в Япония да получи дял от наследството.
Сутринта полицейски кордон огради гроба на щангиста и не допускаше никого освен лицата, които имат разрешение от турския съд.
Неотдавна две от дъщерите на Наим - Есин и Сезин, в интервю пред турска медия бяха заявили, че са силно обезпокоени от ексхумацията, както и че няма да присъстват.
Роденият в момчилградското село Птичар Сюлейманоглу има две дъщери от законната си съпруга в Истанбул и още една в Анкара, за която останалите знаят, но не и за тази в Токио.
Две години преди смъртта си той упълномощил брат си и голяма част от имуществата му са разпродадени, няма яснота къде са парите, медалите, картините и оръжията му, твърди адвокатът на семейство Сюлейманоглу.
 
Източник: БТА, БГНЕС, vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7