Нов случай на предполагаемо отравяне в Солсбъри

Начална страница | Свят | Нов случай на предполагаемо отравяне в Солсбъри
image

Двама души са в критично състояние, след като най-вероятно са се натровили с неизвестно вещество. Това се е случило в британското градче Еймсбъри, което се намира на само 10 километра от вече световно известното градче Солсбъри. Именно в Солсбъри избухна скандала с бившия руски шпионин Сергей Скрипал, който пострада заедно с дъщеря си Юлия при подобен инцидент, довел до световен дипломатически скандал с Русия. Скрипал и дъщеря му обаче оцеляха, заедно с един от полицаите, дошли на място веднага след инцидента.
Сега пострадалите са на около 40 години, пишат британските вестници The Guardian и The Telegraph. Все още не е ясно дали пострадалите мъж и жена са жертва на престъпление. Отцепени са редица райони в Еймсбъри и Солсбъри, като засега Британската здравна служба не мисли, че има сериозен риск за здравето на хората, живеещи в близост до районите, но службата следи постоянно случващото се и ревизира оценката си.
Прочети повече Според данни на полицията двамата пострадали всъщност са намерени още в събота вечерта (30 юни), като първоначалната версия била, че са взели наркотици. Проведените тестове обаче не показали такова нещо. Жертвите са намерени на адрес в Еймсбъри, който се намира съвсем близо до паметника Стоунхендж. Двамата са в болницата в Солсбъри. Лечебното заведение работи в нормален режим.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7