"България СЕГА"- вестникът на българите в САЩ и Канада + - Горя 5-звезден хотел в центъра на Лондон, няма пострадали

Горя 5-звезден хотел в центъра на Лондон, няма пострадали

Начална страница | Свят | Горя 5-звезден хотел в центъра на Лондон, няма пострадали
image

Около 120 пожарникари и 20-тина пожарни коли успяха да потушат зрелищен пожар, избухнал снощи в 5-звездния лондонски хотел "Мандарин Ориентъл", намиращ се в близост до френското посолство и магазина за луксозни стоки Хародс, предадоха АП и АФП. Над сградата се извиха кълба от гъст черен дим.

Сигналът е бил подаден в 15.55 ч. (17.55 ч. българско време). Огнеборците се отзоваха само за броени минути и час по-късно димът вече бе значително по-рядък. Намиращите се вътре хора и служители - близо 300 души - бързо бяха изведени в съседния Хайд парк. Там им се раздаваха храна и вода в очакване на инструкции.

Сред гостите на хотела по време на инцидента е бил и известният изпълнител Роби Уилямс заедно със съпругата си Айда Филд. Те са били заснети по време на евакуацията. Уилямс е бил отседнал в хотела преди участието си в благотворителен футболен мач, организиран от „Уницеф”.
 
Пожарникарите с противогази претърсиха цялата 12-етажна сграда, но не откриха вътре останали хора.

 Хотелът разполага със 198 стаи и апартаменти. Причината за пожара не е ясна. Едно от предположенията е, че той е започнал от виещи се по фасадата на 116-годишната сграда растения. Един свидетел, цитиран от АП, каза, че работници са вършили нещо на покрива на хотела, който неотдавна бе основно ремонтиран.
 
Улицата пред луксозния хотел в централния и престижен лондонски район Кенсингтън бе затворена, което причини силни автомобилни задръствания в района по време на пиковите часове.
 
Източник: БТА, dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7