"България СЕГА"- вестникът на българите в САЩ и Канада + - Италиански депутат: Бежанците трябва да се преразпределят сред страните в Европа

Италиански депутат: Бежанците трябва да се преразпределят сред страните в Европа

Начална страница | Свят | Италиански депутат: Бежанците трябва да се преразпределят сред страните в Европа

Бежанците трябва да се преразпределят към всички европейски държави, заяви за Дарик италианският депутат от движение „Пет звезди“ Микеле Содано. Италия е най-близо до Африка, но няма капацитета да посрещне всички, които бягат от тежки условия на живот, добави той.

Не мигрантите, а корумпираните политици са проблемът на Южна Италия, изтъкна Содано, който е избран в южния сицилиански град Агридженто, станал известен като „врата“ за бежанци от Африка.

Микеле Содано смята, че на хората, които страдат трябва да се помага, но Италия не може да се справи сама.

„Това е свързано с темата за Европа. Смятам, че трябва да посрещнем хората, които страдат в момента, но не можем да го направим сами. Нуждаем се от подкрепа от всички други европейски държави. Трябва са видим какво можем да направим заедно, за да се решим въпроса по най-добрия начин. Италия няма капацитета да посрещне всички мигранти, но можем да направим повече с всички европейски държави“, коментира той.

"Бихме искали само да поставим това на обсъждане е Европейския съюз и да видим какво ще се случи. Мисля, че това е разумно предложение. Да, Италия е държавата, намираща се най-близо до Африка, но е важно да преразпредлим мигрантите и към всички други държави. Европейска общност сме, нали?“, добави депутатът.

Микеле Содано е от южносицилианския град Агридженто, станал известен като „врата“ за мигранти от Африка. В Агридженто движението „Пет звезди“, чийто депутат е той, спечели парламентарните избори с огромна преднина.

Основаното от комика Бепе Грило движение шокира традиционните партии в Италия, като излезе на челно място на национално ниво. Определят го като антисистемно и евроскептично, но Содано не е съгласен с този етикет.

„Не мисля, че сме антисистемна партия. И на първо място, ние не сме антиевропейско, а проевропейско движение. Това, което трябва да направим обаче е да обсъдим всички финансови условия, които могат да поставят страните от Южна Европа във второстепенно положение. Европа трябва да фунционира добре за всички страни, не само за тези на север. Трябва да направим Европа истинска общност от държави, които се подкрепят една друга. Трябва да помислим за публичния дълг и за бюджетната строгост, остеритета, които Европа ни налага“, каза депутатът.

Микеле Содано добави, че движение „Пет звезди“ никога не е искало рефендум за излизане от Европейския съюз.
 
Dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7