Макрон: Имаме доказателство, че в Сирия са използвани химически оръжия

Начална страница | Свят | Макрон: Имаме доказателство, че в Сирия са използвани химически оръжия
image

Франция ще изчака подходящ момент, за да реши дали да нанесе военни удари срещу Сирия, заяви днес френският президент Еманюел Макрон, цитиран от световните агенции.

"Ще трябва да вземем решение в подходящия момент, когато преценим, че е най-полезно и най-ефикасно", каза той в ефира на телевизия Те Еф 1.
 
Имаме доказателство, че миналата седмица в Сирия са били използвани химически оръжия, най-малкото хлор, от режима на Башар Асад, заяви Макрон.
 
Междувременно външният министър на Германия Хайко Маас заяви, че не е било искано от страната да вземе участие в евентуален военен удар срещу Сирия.

"Западните партньори не могат да си позволят да бъдат разделени, ако искаме да окажем пряк натиск върху Русия", посочи Маас. Той намекна, че Германия може да окаже политическа подкрепа на военни действия, ако САЩ, Франция и Великобритания решат да продължат в тази посока.

Сирийският президент Башар Асад също направи изявление. Той изтъкна, че всяка военна намеса на западните държави срещу неговата страна ще нагнети повече нестабилност в региона и в целия свят, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Асад посочи, че "изявленията на някои западни политици за възможно военно нападение срещу Сирия се основават на изфабрикувани от техните протежета данни".

"След всяка наша победа на бойното поле на Запад се надигат гласове и се чуват заплахи срещу нас в опит да бъде променен ходът на събитията, но такива гласове и евентуални действия няма да допринесат за нищо, освен да засилят нестабилността в региона и да изложат на заплаха международния мир и сигурност", подчерта сирийският президент.

Той посочи също, че заплахите на някои западни страни да нападнат Сирия се основават на лъжи след освобождението на Източна Гута.

Източник: БТА, dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7