Ердоган към ООН: Проклета да е резолюцията ви за Сирия

Начална страница | Свят | Ердоган към ООН: Проклета да е резолюцията ви за Сирия
image

Турският президент Реджеп Ердоган заклейми резолюцията на Съвета за сигурност на ООН за 30-дневно прекратяване на огъня в Сирия, обвинявайки международната общност за „бездействие“ по отношение на хуманитарната ситуация в Източна Гута.
„СС на ООН, проклета да е резолюцията ви. Какъв е смисълът на решение, което не е изпълнено? Вие заблуждавате човечеството, вие мамите“, каза Ердоган днес, по време на среща на парламентарната група на управляващата Партия на справедливостта и развитието.

Сирийският президент Башар Асад обяви на 4 март, че ще продължи военните действия срещу най-голямата оставаща опозиционна крепост край Дамаск, заявявайки, че офанзивата не противоречи на петчасовите прекратявания на огъня, за които разпореди руският лидер Владимир Путин.
Ердоган критикува ситуацията в Източна Гута, като каза, че „това не е хуманно“.
„Светът е по-голям от петтте“, каза той, имайки предвид постоянните членки на Съвета за сигурност на ООН: Франция, Русия, САЩ, Великобритания и Китай.
Държавният глава на Турция обвини „световния ред, формиран след Втората световна война“, заявявайки, че налагането на силата на пет страни над другите е „като подигравка към цялото човечество“.
Докато турската армия продължава операция „Маслинова клонка“ в северозападната провинция Африн в Сирия, Ердоган заяви, че Турция има за цел да „трансформира региона в място с хуманна среда от инфраструктура до структура, със сигурност и мир, където сирийските братя и сестри могат да живеят.“
„Говорим за всичко това със Запада. Говорим с Русия и САЩ“, подчерта Ердоган.
Междувременно стана известно, че подкрепяните от САЩ „Отреди за народна защита“ предислоцират 1700 свои бойци към района на Африн, за да се противопоставят на турската офанзива.

Източник: БГНЕС, vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7