Ердоган: Насилието срещу жени е престъпление срещу човечеството

Начална страница | Свят | Ердоган: Насилието срещу жени е престъпление срещу човечеството
image

Насилието срещу жени и деца е "престъпление срещу човечеството" , заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган в изказване по повод Международния ден на жената - 8-ми март, съобщава в."Хюриет дейли нюз".
”Новини за убийства на жени и насилие срещу жени сериозно ме тревожат. Аз вярвам, че човек, който мисли, че една жена заслужава подобно отношение само заради нейния пол, не принадлежи към човешкия род“, заяви Ердоган на проява в Анкара, организирана от синдиката Хак-Иш по случай Международния ден на жената.
 
Той е категоричен, че всички подобни действия са престъпления срещу човечеството „Проблемът, който трябва да решим, е да премахнем средата, която насърчава извратени и жестоки хора да действат. Ние ще направи това заедно“, каза Ердоган.
Турският президент изтъкна още, че половата дискирминация е "несъвместима с културата на Турция".
Ние, като част от цивилизация, в която жените и мъжете са разглеждани като две страни на една монета, сме против всякакви видове сексистки подходи.

 Ние сме решени да продължим нашата борба срещу едно изопачено разбиране, което е причината за много болка, което не зачита човешкото достойнство.
Подобни сексистки подходи противоречат на нашата култура, история и на движещата сила на нашия социален живот, се отбелязва в писмено съобщение на президентството по повод Международния ден на жената.
Всяко разбиране, което изключва жените от всички аспекти на живота - основно от политиката, икономиката и образованието, е голяма опасност и недостатък за цялото общество, не само за нашите сестри, завършва съобщението.

Източник: БТА, vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7