Орбан със заплаха към Брюксел - ще се обърнем към Китай

Начална страница | Свят | Орбан със заплаха към Брюксел - ще се обърнем към Китай
image

2018-та година ще бъде от ключово значение за Европа. Ако не получат от Европейския съюз (ЕС) необходимите финансови средства за изграждане на инфраструктура, държавите от Централна Европа ще се обърнат към Китай. Това каза унгарският премиер Виктор Орбан по време на икономически форум организиран от вестник "Ди Велт", предаде БГНЕС.
Според Орбан "Централна Европа трябва да се справи със сериозни недостатъци в инфраструктурата". "В този сектор има още много какво да се направи", каза още унгарският лидер.
Същевременно, в свой коментар за британското издание The Guardian, експертът Уил Хътън е категоричен, че Китай и Русия се радват на "консервативни националисти" като Орбан, които са поели властта в своята държава. Такива управления се стремят да създадат еднопартийна държава, без "баланси и противотежести", които да са коректив на управлението, смята Хътън. И напомня, че след като ЕК стартира процедура срещу Полша заради липсата на върховенство на правото, Варшава търси подкрепата на Орбан, за да не ѝ бъде отнето правото на глас в Европейския съвет съгласно член 7 на Лисабонския договор.
Според Хътън, след 1989 година ЕС е заложило на картата, че с приемането на източноевропейските посткомунистически държави ще може да се наложат демократичните ценности и тези на пазарната икономика. Може би, но само ако нямаше мигрантска криза, казва той. Затова сега за ЕС е изключително важно да спечели тази битка на принципи с Полша и Унгария - иначе Съюзът ще бъде увреден в същността си.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7