Разрушиха църква в Германия, за да се разшири въгледобивна мина

Начална страница | Свят | Разрушиха църква в Германия, за да се разшири въгледобивна мина
image

Църква в западната част на Германия бе разрушена тази седмица, за да се разшири огромна въглищна мина въпреки протестите на местни жители и екологични активисти, съобщиха местни вестници, цитирани от Франс прес.
Информация за реклами в Twitter и поверителност
Разрушаването на църквата в селцето Имерат - символично заредена сграда в този селски район между Рур и Холандия, че вярващите я бяха преименували на "катедрала", е последният етап от изселването на хиляди души за освобождаване на място за огромна открита мина.
Информация за реклами в Twitter и поверителност
"Който унищожава културата, унищожава и хората", пишеше на транспарант на активисти на "Грийнпийс" в понеделник сутринта, но през следващите два дни булдозерите разрушиха църквата пред погледите на събрали се доскорошни местни жители.
Информация за реклами в Twitter и поверителност
Целта е да може германската енергийна компания РВЕ, която притежава най-големия парк ТЕЦ-ове в Европа, да извлича повече лигнитни въглища от огромния съседен залеж в Гарцвайлер.
Село Имерат бе изоставено през 2013 г., след като 900-те му жители бяха прехвърлени в новопостроено селище в същата община Еркеленц в провинция Северен Рейн-Вестфалия. Това стана в рамките на план за изселване на общо 7600 жители от района.

Източник: БТА, dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7