Най-лошият сценарий на Германия за бъдещето на ЕС

Начална страница | Свят | Най-лошият сценарий на Германия за бъдещето на ЕС
image

Най-лошият сценарий на Германия за бъдещето на Европа е разпадане на ЕС до 2040 г. Той е описан е секретен доклад на германското военно министерство, изтекъл в „Шпигел“ (Der Spiegel).
 „Разширяването на ЕС е до голяма степен прекратено, много държави са напуснали общността“, пише в доклада, дълъг 102 страници.
Той е озаглавен „Стратегически перспективи 2040“ и авторите му го представят като мрачно-реалистичен.
Според тях: „все по-раздвоеният, понякога хаотичен и конфликтен свят драматично ще промени средата на политиката за сигурност в Германия и Европа“.
Говорител на германското министерство на отбраната коментира, че докладът прави „силни предсказания“, но това не означава, че те ще се реализират и че ще бъдат задействани съответните решения. Той обаче отказа да коментира съдържанието на документа, което е поверително.
Германският канцлер Ангела Меркел междувременно предупреди, че Европейският съюз рискува да попадне в беда, освен ако не позволи на членовете си да участват в различна степен на интензивност, а тези, които са в еврозоната да засилят интеграцията си в общността. План, който не среща одобрение от новия френски президент Еманюел Макрон и източноевропейските държави-членки.
Според Меркел Турция все повече се отдалечава от Европа, Германия трябва да продължи да подкрепя споразумението за ядрената програма на Иран, въпреки съпротивата на САЩ, а преговорите за „Брекзит“ ще се увенчаят с успех – вижте във видеото.
Германия има богат опит в реализиране на на-лошите възможности, прогнозирани от нейните военни. Това се случва в двете световни войни - през 1914 г. и 1939 г. срещу останалата част на Европа. Самото съществуване на доклада е знак за повишено внимание.

Източник: Der Spiegel, vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7