Кошмарен сценарий: Какво ще се случи, ако Северна Корея удари Сеул и Токио?

Начална страница | Свят | Кошмарен сценарий: Какво ще се случи, ако Северна Корея удари Сеул и Токио?
image

Ако Северна Корея се осмели да използва ядрения си арсенал срещу Суел и Токио,жертвите ще надхвърлят 2 млн. души. Подобна катастрофална прогноза направи в сряда аналитичният сайт „38 Норт”, специализиращ в събирането и анализирането на информация за Северна Корея.

Оценката си той основава на твърденията, че КНДР разполага с 25 ядрени бойни глави за балистични ракети и те са насочени именно срещу Сеул и Токио. Мощността на ядрените глави експертите от сайта определят, че е между от 15 до 250 килотона.

На базата на тази информация от „38 Норт” са направили няколко различни калкулации в зависимост от това дали 20, 50 или 80 процента от изстреляните бойни глави ще експлодират. Изчислени са и възможностите на системите за противоракетна отбрана, които понастоящем са поставени в Япония и Южна Корея.

Според най-лошия възможен сценарий при ядрено-ракетен обстрел от страна на Пхенян могат да загинат общо 2,1 милиона души, а други 7,7 милиона да получат увреждания, наранявания и различна степен облъчвания.

Източник: БГНЕС, dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7