Краси Аврамов направи фурор в Турция

Начална страница | Свят | Краси Аврамов направи фурор в Турция
image

Българският певец изненада всички с дует с известна бизнес дама

Анталия лесно може да се оприличи като кътче откраднато от самия рай. Курортът разположен на средиземноморското крайбрежие на Турция е прочут със своята живописна красота. Лазурните брегове, множеството палми, маслиновите дръвчета, наситено синята морска вода и високите планини в причудливи форми са способни да спрат дъха на всеки, озовал се сред тях. Но бижуто на турската ривиера далеч не впечатлява само и единствено с природата си, но също така и с пропитата в земята история и множеството археологически забележителности и паметници на културата, така добре съхранени през вековете.
Заради своята величественост, историческа стойност и неподражаема атмосфера, градът основан в далечната 159 г. пр. Хр. от цар Атал II, днес се радва на хиляди посетители от цял свят. Хора от близо и далеч се стичат в анталийската местност, за да хванат тен на плажът на Клеопатра, да видят цялостно запазения амфитеатър в Аспедос, храмът на Аполон в Сиде или просто, за да си отдъхнат, потънали в лукса на някой от хотелите.
Именно туризмът е големият специалитет на града и региона, като се категоризира като основното перо в икономиката им. А тази година за първи път се проведе събитие, така бляскаво и значимо, посветено на перлата в анталийската корона, която години наред се развива с изключителна динамика.

В края на месец април се проведе I-вия международен фестивал на туризма в Анталия, със специалното съгласие на губернатора и общинския съвет. Събитието обхвана цели два дни, като се обедини с празника на цветята. Мото беше „Жените в Анталия цъфтят“ и как само цъфтяха действително те в Държавната анталийска опера и балет, където се проведе гала вечерта… Местата в голямата зала бяха изцяло запълнени с важни и значими гости, сред които беше заместник губернатора на Анталия, прочутата в цяла Турция бизнес дама Лейля Алатон и всички големи имена изграждащи местния туризъм.

След презентация и клипове посветени на историята на региона, голямата изненада за всички беше участието на българския певец Краси Аврамов, който изуми присъстващите със своите песни. Дошлите в анталийската опера за първи път се докоснаха до творчеството на нашенеца, което толкова ги впечатли, че гостите не спираха да го аплодират през цялото време.
Залата преливаше от емоции и цветя, който дори валяха от тавана… Всичко бе изпипано до последния детайл.
Но гостите останаха без думи когато на сцената до Краси се качи известната бизнес дама Нуртен Юнсев, позната на всички с богатия си опит, професионализъм и стабилност в бизнеса. Тази вечер хората я видяха в съвсем различна светлина от тази, с която са свикнали да я свързват. И тя ги смая с изпълненията си на велики песни като „All by myself“ и „Show must go on“. 
Красимир и Нуртен изпълниха песента “I want to spend my life time loving you” от филма „Маската на Зоро“ и избраха тази сцена, за да изпълнят за първи път своя авторски дует “Hep birlikte“, с който ще атакуват музикалния пазар на Турция.
Публиката беше в истински екстаз, породен от таланта на двамата изпълнители даващи всичко от себе си, за да направят вечерта им незабравима. И тя беше! От първия до последния миг всички очи бяха вперени в случващото се пред тях. Истински фурор! 
На следващия ден двамата изпълнители зарадваха жителите и посетителите на града с концерт под открито небе, организиран в морския парк на Анталия. Песните им събраха стотици хора опитващи се да се приближат до сцената, за да снимат изпълненията им с телефоните си. Тези, които стояха по-отзад, провалили се в начинанието да се домогнат до първия ред, танцуваха и се забавляваха на максимум, забравили за множеството сергии, магазини или прекрасни гледки, които ги обграждат от всяка посока.


Туризмът отпразнува своя първи фестивал, но всички останали отпразнуваха триумфът на Красимир Аврамов и Нуртен Юнсев – събитие, което даде горещ старт на летния сезон.
В момента двамата изпълнители се подготвят за концерта си в град Бергама (в древността известен като Пергамон или Пергам), където ще гостуват по специална покана на общината за традиционния фестивал, който организират всяка година. Редица големи имена са гостували и са пели за жителите на града, а сега е ред на още двама големи, който завладяват страната!

Стелиян Стоименов
в. „България СЕГА“

 

 

 

 

 

 


Оценете тази статия
4.00

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7