Ердоган: Духът на фашизма се шири по улиците на Европа

Начална страница | Свят | Ердоган: Духът на фашизма се шири по улиците на Европа
image

Президентът Реджеп Ердоган отправи нова атака в разгара на конфликта между Анкара и други европейски държави във връзка с отменени мероприятия на турски министри. По думите му „духът на фашизма се шири по улиците на Европа“, а „евреите са били третирани по същия начин в миналото“.
„Европа ще се удави в собствените си страхове“, продължи той, имайки предвид засилващата се вълна на популизъм в Европа през последните години.
„Появява се страха от турците. Появява се страха от исляма. Те дори се страхуват от мигрантите, които търсят убежище. Те се страхуват от всичко, което не е оттам, те са враждебни към всичко, което не е оттам“, допълни Ердоган.
Той също така обвини холандските власти за това, че са отговорни за клането в Сребреница през 1995 г., при което загиват над 8000 мюсюлмански мъже и момчета.
„Те нямат нищо общо с цивилизацията, нямат нищо общо със съвременния свят. Те са тези, които заклаха над 8000 босненски мюсюлмани... при клането в Сребреница“, каза държавният глава.
Дипломатическата криза между Турция и някои страни от западна Европа като Холандия и Германия продължава, след като миналия уикенд властите в Хага забраниха на двама турски министри да участват в мероприятия с избиратели в страната.
 
Източник: БГНЕС, dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7