2014, годината на ужасните българи и румънци!

Начална страница | Свят | 2014, годината на ужасните българи и румънци!
image

„Кръстоносен поход” срещу ужаса на 21-то столетие - българските и румънски емигранти

Колкото повече банки и злато, фондове и цветни революции, лимузини, яхти, имения, колкото по-силна става защитата на човешките права, европейски и други разни „ценности” в речите на политиците  - толкова по-лоши стават хората и започватн да се гледат все по-недоверчиво и страшно едни други!

Към това насочва индиректно мислите ни британският вестник „Дейли експрес”, който откри „Кръстоносен поход” срещу ужаса на 21-то столетие - българските и румънски емигранти.След отпадането на ограниченията за достъп до трудовия пазар на Великобритания от 1 януари 2014-та те ще оглозгат като скакалци британското благоденствие!  

Колегите от вестника са против това България да блокира изкупуването на българска земя от британците, с десет пъти по-високи заплати от тези при българския стандарт, но искат да опазят трудовия си пазар  - със същото блокиране на европейските правила, което на българите не позволяват!

Но, уви, може и да са прави! След като и в България се надигна силна омраза срещу сирийските бежанци-емигранти  може и засегнатите  от тази тежка политическа чума на днешното време да са наистина нелицеприятни и опасни! Какво от това, че не са виновни? Че част от политическата вина носи точно британският премиер, който  също подкрепи бойната страст на  наемниците, „борци за демокрация” от „Ал Кайда”, превръщащи  страната им в развалина и гробница.Сега те ще бягаг в България, където  са длъжни да ги приемат, а  българите ще бягат при Камерън, който обаче не ни иска.

Разбира се, социалното неравенство и битката за парче хляб изправя, както винати, не само едни народи срещу други, но и хората от една страна срещу своите сънародници. Ето че английските консерватори получиха  неочаквана /а може и да е очаквана/ подкрепа от самите румънци и българи, които вече са се вредили на Острова и усещат заплаха от новата гладна вълна свои побратими, които ще нахълтат. „Дейли експрес” го доказва и с „анкета”. В нея младият момък Теодореску, който лятно време вади моркови в Кент, а през зимата ги нарязва на парченца, заедно с други зеленчуци в кухнята на едно градско ресторантче, твърди че отварянето на границата ще донесе много ядове и на него и на други румънци, които едва са си намерили работа.Строителният работник Младен Димитров е споменат като твърд противник на това да се домъкнат още българи, които да прецакат него и други от заелите вече трудови позиции наследници на Ботев и Левски. Една румънка иска дошлите вече имигранти като нея да бъдат легализирани веднага и вече други да не се пропускат през границата!

Англичаните се боят, че около 200 000 нови български и румънски работници, с които ги плашат, ще спукат трудовия балон на страната им след  две-три години. 

Други наши сънародници  в Англия се възмущават от тази нетолерантност  от българи към българи. Циганите дори били по-добри едни към други и по-сплотени. Някои пишат из форумите:
„Най-гадното и прецакващо, на което може да попаднеш в чужбина, е... друг  българин!”

Някои намират политиката на САЩ за особено прозорлива и „мъжка”  - главно за това, че не се подават на „глупости” и си държат на визите! „Знаете ли какви бандити ще плъзнат из САЩ и Канада  след три дни като паднат визите!!!”

Един се радва на хумора на румаъците, които осмиват Би Би Си за серията материали, с които журналистите съсипват от страх балканците, като им напомнят  прочутото по своята гадост английско време:  „Щом е толкова зле - вие елате при нас! Нашата бира е по-евтина от водата  в Лондон и половината от жените ни са по-хубави от Кейт, а другата половина - от сестра й...”  

Най-големи са страховете, че след  1 януари 2014-та година на британския клон за социални услути  ще се покатерят много наши маймуни и той ще се скърши. Няма да ги има такива  благи неща, които мнозина сега получават без  да им мигне окото  - на базата на почти невинна по нашенската мярка малка далаверка  - като безплатно медицинско обслужване, безплатни университети, в които учиш  ли задочно може да получиш и безплатна квартира , и пр.

От казаното до тук проличават  съществени разлики  в имигрантския бит и мислене на българите в САЩ и Великобритания. И тук и там има по нещо по-добро или по-лошо от другото място... И като че „приказката” за стълбата на Смирненски важи в случая с особена сила: колкото си на по-високо стъпало - толкова  мислиш и по-различно от тези по долните стъпала. И обратното.

На този фон се открои една неочаквана оферта. Тази на Русия. Руското правителство излезе с решение да привлече през 2014-та година 1 631 586 чуждестранни работници и специалисти. Сред тях 119 000 шофьори, 108 000 машиностроители и металоработници, 275 000 неквалифицирани работници, и ....внимание! 557 000 строители! Търсят се още инженери, работници в селското стопанство и пр. А и в никакъв случай не трябва да се подценява , че освен твърдо осигурените от бюджета заплати, качеството на руските Маши и Наташи надминава  дори и това на похвалените вече румънки!

И накрая - има доста примери из британските медии, които ни предупреждават, че често част от изрисуваното по тях в черно е в действителност много по-бяло, а даденото в бяло е абсолютно черно...
В случая някои из тези медии се опитват да демонизират българи и румънци като по-опасни дори и в криминала от поданиците на много африкански страни, бивши английски колонии. Но в крайна сметка - искат или не - бариерата пред българи и румънци ще бъде вдигната.

Климент Величков,
В. „България Сега”,
Чикаго 

  

 

 

 

 


Оценете тази статия
4.00

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7