РОДИ СЕ КРАЛ!

Начална страница | Свят | РОДИ СЕ КРАЛ!
image

Кралю честити, искаш ли да си Дейвид?

Една от най-достойните реакции на събитието, стоварило се като природен катаклизъм върху главите на хората, които са твърде зависими от медиите, е тази на футболиста Дейвид Бекъм, който посъветва Кейт и Уйлям да нарекат отрочето си на негово име:  "Моето име е хубаво - каза той, - и нищо по-хубаво няма от това да му дадат името Дейвид, което ще го съпътствува цял живот!"

За тези, които все още не знаят добре за какво става дума: Катрин /Кейт/ Мидълтън, съпругата на британския принц Уйлям, е родила на 22 юли, понеделник, в 16.24 часа лондонско време, /което прави 10.24 сутринта чикагско/ чистокръвно принцче, с тегло 3.900 кг. За добро или лошо то е трето на опашката за наследник на британския престол. Въпреки, че това "добро или лошо" е много относително, защото малко неща за нас по света зависят от здравето и умствените сили на британския крал или кралица. Почти толкова - и за самите англичани. 

Колегите от британските медии и акредитираните чужди журналисти твърдят, че блъсканицата и бъркотията сред техните, иначе стройни редици, е неописуема. Всеки гледа само да бъде напред и още веднаж да повтори сто пъти новини и измислици, с които е свързано всяко подобно събитие в Британия - раждането на вероятен престолонаследник. Уточняват се секундите и качеството на контракциите при диафрагмата на горката Кейт и колко уплашено-твърд е бил бащата Уйлям. 

Ако някой отчаяно се стреми да честити бебето в най-скоро време ще трябва да щурмува бастиона на английската акушеро-гинекология, където Кейт ще прекара нощтта и ще си иде в Кенсингтънския дворец едва след изгрев слънце. 

Но сигурно никой не ще може да пробие отбраната на болницата, където след трагичния случай преди половин година медицинският персонал е настръхнал не на шега. На 3 декември 2012 година Катрин Мидълтън усеща сутрешно гадене и постъпва в болницата "Крал Едуард Седми". На 4 декември двама австралийски радиожурналисти, свивам здраво и двете си ръце в юмруци като чуя имената им, се представят за кралицата или краля или още някого си от тази благородническа група хора и разговарят с медицинската сестра, която се грижи за гаденето на Кейт. Разбира се научават от нея идиотски новини - като това дали е посетила Кейт сутринта тоалетната и успешно ли е било премеждието, разбира се и за "бебето" което по това време може би е било нещо като нищо... И пускат в медиите СЕНЗАЦИОННИ новини за престолонаследническото бъдеще на Великобритания!


Болният наш свят коментира тази отровна медийна стръв, с която се продават вестници или се пускат копчетата на радио и телевизии от милиони зомбирани хора по света. Медицинската сестра Ясинта Салданя се усеща като човек, който е предал тайната на ядреното оръжие... Ясинта не очаква да я съдят или гонят от болницата. Вероятно и тя  е възприела доверчивостта си като най-ужасното престъпление и сама се обесва. Оставя сирачета своите две деца, заради сатанинската постъпка на двама журналисти и зомбираните хора, които са изгубили реална представа за събитията по света...

Интересно ли Ви е все още, че лицензираният медицински екип, който е работил по раждането, е включвал кралския гинеколог Маркъс Сечъл и акушера Гай Торп-Бийстън, както и неантолога Сунит Годамбе? Да, те са били! И след тази информация вероятно мнозина ще спят по-спокойно. Особено и от това, че Кралица Елизабет Втора, съпругът й Единбургския херцог, Уелският принц и херцогинята на Корнуел, принц Хари и семейството на Кейт са изразили с най-достолепни думи радостта си от събитието...

Бих могъл да ви ръзвълнувам и със скандалите, които избухнаха в британската общественост  с много по-голяма сила отколкото всички зъбати политически фортификации, които ни смазват в последно време, когато се появили в медиите снимки на принц Уйлям и Катерин по време на почивката им на Карибите. Кейт била показана по бански костюм и бремеността й, представяте ли си, се забелязвала!

И все пак - родило се е дете! Появил се е нов живот на Земята!

Да пием по чаша от любимото ни питие и да си помислим какво да посъветваме младата принцеса и принц да направят за невинното създание, което им е най-мило на света? Бекъм си предложи собственото име - като най-голямото добро, което може да му се направи на детенцето тези дни в тази суматоха. Предложете и Вие нещо...

Но понеже в Чикаго сме далече и няма да ни чуят - това що сте измислили - направето го за своите деца, нищо че са по-големички. Те се нуждаят не по-малко от обич!

Климент Величков
Вестник "България Сега", Чикаго 

 

 


Оценете тази статия
4.00

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7