Svet & Tanya: “Българка”

Начална страница | Личности | Svet & Tanya: “Българка”
image

Младите и много талантливи цигулари СВЕТ РАДОСЛАВОВ и ТАНЯ ТИНГАРОВА представиха на 2 Октомври музикалната си видео закачка “БЪЛГАРКА”.
Светлин / Свет Радославов, роден и израснал в България, е започнал да свири на цигулка на 3-годишна възраст. Идвайки в САЩ, той се повлиява от стилове като хип-хоп, брейк-данс и салса. Завършил е Университета в Рочестър. В Америка Свет обединява класическите си умения на цигулар с ритъма на днешния ден и създава свой собствен стил. Той впечатлява не само журито на “Америка търси талант”, но и световни звезди като Кание Уест, Джей Зи и Бионсе. Свет не само свири на цигулка, но и танцува. Свирил и танцувал е и на различни български събития в Чикаго.
Таня Тингарова е от Пловдив. На 14-годишна възраст печели пълна стипендия в частната Idyllwild Arts Academy в Калифорния. По-късно завършва и Щатския университет на Ню Йорк, също с пълна стипендия. Таня вече е известна в чужбина – има успешна кариера на цигулар извън родината. Работи в Crystal Symphony, била е цигулар в Grand Hyatt Muscat, Beach Rotana Abu Dhabi и др.
Животът среща българските емигранти Свет и Таня, и те правят забележителен тандем…
Eurochicago.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7