Българската дизайнерка, която плени италианския „Vogue“

Начална страница | Личности | Българската дизайнерка, която плени италианския „Vogue“
image

В днешно време успехът сякаш се е превърнал в мерна единица за щастието. Една съвременна поговорка гласи: Ти си никой, ако не си успял! Дните, в които живеем, имат изключително висок стандарт, а с него идват и завишените критерии, диктуващи съвременните масови разбирания. Летвата, като че ли е вдигната прекалено нависоко и ако някога и малките постижения са се считали за успех, то днес само големите отличия са тези, които го изграждат. Но въпреки неизменните трудности, осеяли пътя към заветния връх, все още има хора, притежаващи всички необходими качества и талант, с чиято помощ да го покорят.
Точно такъв победител, смело изкачил Олимп-ът сред достиженията, е  българската дизайнерка Елизабет Кейн, която с работата си плени италианският моден гигант „Vogue“. Тя е само на 22 години, но възрастта й далеч не е пречка за сполуката и значителните й резултати, които вече са факт. Нейните дрехи са предпочитани и се носят от популярни артисти от Обединеното кралство, но и не само.
Елизабет е от София и преди да се отдаде на дизайнерската професия е виждала бъдещето си различно, тясно свързано с икономиката. Но планът й да изучава тази специалност се променя и преди четири години тя заминава за Лондон – една от световните модни столици.
„Винаги съм имала афинитет към естетиката и изкуството и това е начин да изразя себе си“, споделя Лиз пред медиите.
След много положени усилия във великобританската столица, късметът се усмихва на нашенката и тя достига мечтата си моделите й да попадат в най-значимото дефиле на годината – „Седмицата на модата“. Именно на него тя бива забелязана от италианския „Vogue“, определян за модната икона сред списанията. Изданието публикува снимки на палто, изработено от Лиз. Направата на дрехата, приковала окото и обектива на „Vogue“ е тежка задача, понеже палтото се състои от над 600 парчета. Изработката му отнема месеци денонощен труд на Елизабет, но в крайна сметка се оказва, че всеки един час от тях си е заслужавал. Цялостната концепция, която е представила нашата дизайнерка в Лондон е образа на жената като цвете – крехко, но и силно.
За поместването на колекцията й в италианското модно списание Лиз научава цял месец след отпечатването му. Интересен факт е, че палтото й се озовава на страниците точно навръх рождения й ден. И макар трийсет дни по-късно да разбира, радостта й е огромна, защото една от най-големите й мечти се сбъдва, при това като подарък от съдбата за личния й празник.
След това завидно си постижение Лиз е отново в България, където подготвя собствена колекция от дрехи и е въоръжена с нова мечта -  моделите й отново да попаднат във „Vogue“, но този път в японското му издание.
Да й пожелаем успех!

Стелиян СТОИМЕНОВ
в. „България СЕГА“


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7