Мистър София Ричард Величков: Мъжът трябва да вдъхва доверие и непрестанно да се развива

Начална страница | Личности | Мистър София Ричард Величков: Мъжът трябва да вдъхва доверие и непрестанно да се развива
image

Ричард Величков е носителят на титлата “Мистър София” за 2018 година. Той бе титулуван на финала на конкурса, който се проведе миналата седмица в столично заведение. Участниците дефилираха пред журито и публиката в три тура, като в един от тях трябваше да покажат и артистични умения. Ричард е фитнес инструктор, познат на столичния хайлайф и получи подкрепата на редица популярни дами, за които тела се грижи.

Защо реши да участваш в "Мистър София"?

За да докажа на себе си и на всички хора, че човек трябва да следва мечтите си. Като не искам да мислите, че мечтата ми е да получа лента! Тя е далеч по-голяма, искам да наложа името си във фитнес средите, а всяка изява е стъпка към целта ми.

Очакваше ли да спечелиш?

Силно се надявах, това беше целта ми. Не обичам да се задоволявам с по-малко от максимума. Направих всичко, което можах и нещата се получиха. Пошегувах се с една дама, че ако не спечеля, ще се разплача (смее се). Доста хора ме подкрепяха и нямаше как да ги разочаровам.

С кое се отличи пред останалите претенденти?

С усмивка и с присъствие на сцената. Тази година конкуренцията беше много силна и всички бяха на ниво. Това ме радва още повече, защото аз спечелих сред много добри претенденти.

Какъв трябва да е Мистър София?

Небрежно красив, с красива усмивка, упорит и с големи цели. Трябва да може да прави изказвания, да обича събития и да се старае да поддържа добър имидж. Трябва да се занимава с нещо, в което е добър, а не да ходи от конкурс на конкурс. Все пак това не е начин на живот за един мъж. Мъжът трябва да придава сигурност и развитие. Лентите са за лека слава.
Аз отдавна искам да помагам на хората да се хранят здравословно и да изглеждат добре. На десетки помогнах. С тази титла мога да достигна още повече хора.

Занимаваш се с фитнес. Фитнесът ли ти помогна да спечелиш, имайки предвид добре тренираното ти тяло?

Да, това е моят начин на живот. Определено ми помогна от към визия и от към име. Също така фитнесът ми е помогнал много в живота. Той ме е изградил като личност, дисциплинирал ме е и ме е научил да се не се отказвам.

Колко често тренираш и какви тренировки?

Тренирам почти всеки ден, тренировките ми са фитнес. Като това ми е нужно, за да поддържам мускулите си. Tapout-а е високо интензивна тренировката, която водя и бях един от първите инструктори в България. Обичам да тренирам и преподавам, дори с това станах по-известен в началото в нашия фитнес. Водя и Spinning – това е тренировка с колела и на висока музика, чрез нея разпускам и поддържам ниския процент мазнини. Обичам да ходя и на походи. Природата ме зарежда.

Как се запали по фитнеса?

Още от 14-годишен започнах, в началото не ми харесваше, но малко след това ми стана мания. Четох списания, събирах плакати, тогава още нямахме толкова достъпна информация. С нетърпение чаках новия брой на двете списания за фитнес и започвах да чета. В началото гледах клипове на Арнолд и много се мотивирах. На 18 излязох на републиканското по културизъм. Спечелих 3-то място, това беше като сбъдната мечта. Все още мога да си спомня чувството.

А как стигна до топ имената във фитнеса?

Честно казано, дори не съм и мечтал, че с това ще си изкарвам хляба, та камо ли и да градя сериозно име. С много труд и късмет нещата започнаха да се случват. Един от любимите ми цитати в последно време е „Господ е Господ на силните“. Все още имам много, докато се изскача до името на Лазар Ангелов. Той е моят идол!

Какво е важно в спорта?

Дисциплината, труда и желанието.Това е важно във всяко едно начинание. Но при фитнеса трябва да се отдадеш изцяло, защото това не са само тежки и непрестанни тренировки. Тук трябва да си и много стриктен от към храни, напитки... и всякакви вкусотии, които искаш да изядеш. Това е, че си отдаден 24 часа на начинанието си. Но определено си заслужава!

Какво очакваш да ти донесе титлата?

Известност, която ще използвам за развитие на сайта и името си. Бих се пробвал да участвам във VIP Brother, защото искам да видя нещата отвътре. Определено на всички ни е интересно да го гледаме от малкия екран, но да бъдеш там сигурно е много вълнуващо.

Имаш ли планове да се занимаваш с мода и приключваш ли с конкурсите?

Планове не бих казал, но и няма да откажа. Бих снимал клипове с певици, може би фотосесии също. Аз съм човек, който обича да се гледа отстрани и харесвам да ме снимат. Бих загатнал, че догодина ще изляза и на по-горно ниво конкурс.

Никол Сашова
в. „България СЕГА“


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7