Арти: „Досега България трябваше да е Швейцария!“

Начална страница | Личности | Арти: „Досега България трябваше да е Швейцария!“
image

Арти е сред актуалните тийн идоли в България. Звездата му изгрява преди 2 години след участието си в “Х Фактор”. Роден е в руския град Перн, но израства в Бургас. В последните месеци медиите не спират да го забъркват в различни скандали, а той гледа на тях с усмивка. Неотдавна представи новия си проект “Инста Кифла”, в който осмива звездите в социалните мрежи.
Арти, кога и защо избра музиката?
Да ти кажа честно още от малък си представях, че ще съм на сцена. Не знаех нито кога, нито как ще се случи, но винаги си мечтаех да работя в сверата на музиката или на политиката. Дълго си мислех,че политиката е моето нещо и упорито вървях срещу музиката, но в крайна сметка музиката ме завладя. Доста късно, но ме хвана и не ме пуска – сигурно това е любов! (смее се) Така че спокойно мога да кажа, че по-скоро тя избра мен, а не аз нея.
Можем ли да кажем, че музиката е твоят живот?
Да го кажа така – в момента музиката не е целият ми живот, но бих желал да живея само заради нея. Искам да имам възможността музиката да се превърне в моя живот и ще направя всичко възможно, за да се получи.
Преди две години се яви на кастинга на "Х Фактор". Смяташ ли, че този формат ти помогна професионално?
«Х Фактор» определено беше интересно преживяване и добър опит за мен. Това беше едно от първите ми излизания на сцена и точно тогава реших, че искам да отдам живота си на музиката. След формата посветих 2 години, за да се подготвя във всяко отношение за голямата сцена. Сега вече се чувствам готов и натискам и се боря с цялото си същество!
Какво е мнението ти за подобни тв формати?
Мнението ми е доста... двуяко. Форматите дават добър старт и помагат за бърза популяризация. Но в същото време те промениха мисленето на музикантите и промениха музикалния бизнес като цяло. Много хора си представят, че отивайки във формат ще бъдат забелязани от продуценти, които ще ги направят звезди и всичко ще се случва както те кажат, всичко ще е лесно, ще им пишат песни, ще ги правят красиви и т.н., а те само ще ходят по участия и фотосесии, и ще вадят луди пари. Реалността обаче не е такава. Няма значение, дали си минал през формат или не. Важното е да знаеш и да си научил как стават нещата в самия бизнес. От началната идея, до нейното реализиране. Минавайки през формат, ти нямаш време да извървиш този път, а директно прескачаш няколко нива от процеса на създаване на музика. Ако не си достатъчно прозорлив да се научиш да правиш всичко сам, няма как да постигнеш дългосрочен успех. Това е проблемът на музиката в момента и поради тази причина голяма част от «звездите» се сменят на всеки 2-3 години. Най-важни са амбицията и следването на правилната посока. Има ли ги тези неща няма значение, дали си минал през формат или пробиваш без подобна помощ.
В медиите се твърди, че си наследник на руски олигарх. Вярно ли е това?
Това е една от любимите ми истории. Не, това не е вярно, но пък кой знае... Силно се надявам синът ми да е наследник на руски олигарх! (смее се)
Роден си в Русия, но израстваш в България. Какво детство имаше?
Имах прекрасно детство, заобиколен от прекрасни хора! Израснах в Бургас и тъй като нямам голямо семейство в България, моите приятели станаха мое семейство. България е страхотна страна да пораснеш и когато пътувам винаги с удоволствие се връщам в България, за да оценя красотата й наново.
Съжаляваш ли, че не си израснал в Русия?
В никакъв случай! Обожавам България! Тя предлага условия за порастване, които са на светлинни години пред Русия. За мен страната досега трябваше да е на нивото поне на Швейцария, но за съжаление няма добри управници. Лошото е, че народът се примирява с това и не прави нищо по въпроса. Не е единен. Една от идеите ми за бъдещата година е да правя обучаващи и националистически клипове за България. Младото подрастващо поколение има нужда от вяра, която в момента никой не им дава.
Според теб ако беше останал в Русия, щеше ли да се занимаваш с музика?
Нямам идея. В Русия хората са още по-озлобени и свирепи, отколкото в България. Там наистина оцеляват само най-силните. Вярвам, че всичко се случва с причина и се радвам, че имам възможност да се развивам именно тук.
Защо избра българската сцена, а не руската? Не е ли по-голям руският пазар?
По-голям е, но и се пробива по-трудно, нивото е страшно високо и се изискват много повече пари. И тук не е лесно, но пък успехът е по-сладък!
Често си забъркван в скандали. Търсен ефект ли е това?
Така ли? Не знаех, че се забърквам в скандали... (смее се) Аз просто си живея живота, а ако някой мисли, че го правя по скандален начин, това си е само тяхна гледна точка. В моите очи – всичко е точно! Аз съм чист пред самия себе си.
Около теб има много популярни момичета. Обвързан ли си?
В момента не съм обвързан. Давам си малко почивка от връзки, защото буквално влизам от връзка във връзка от 9-ти клас… Просто вече съм прекалено разочарован и реших да обърна внимание на самия себе си и това какво аз искам. Сега съм максимално фокусиран върху кариерата. Но усещам, че имам нужда от «муза», така да се каже!
Ако трябва да избираш между любовта и музиката?
Музиката е любов. С главно Л! Музиката създава любов, а любовта от своя страна - създава музика. Но ако ме питате кое бих избрал - музиката или жена, сигурно бих избрал музиката. Тя поне не може да те напусне!
Вярваш ли в истинската любов?
Да, аз съм краен романтик и вярвам в истинската любов, във всичките й различни лица. Всеки ден обичам. Живот без любов, според мен няма смисъл. Ние сме създадени, за да обичаме.
Преди месеци осмя живота на кифлите. Ако видим профилите ти в социалните мрежи, ти също спадаш към тях?
Ха-ха, да! Вече най-официално и аз се причислявам към Инста Кифлите!
Каква искаш да бъде 2018 за теб?
Много ползотворна, градивна и музикална. Усещам 2018-та като моята година. Сигурен съм, че предстоят страхотни неща!
Кога да очакваме нов проект?
Бяхме планирали да пусна новото ми парче «Късаш и хвърляш» на 23.12.2017г., което щеше да е моят подарък към феновете ми, за рождения ми ден. Снимахме клип, всичко е готово, но трябваше да го забавя поради лични причини. Сега има вероятност и да преснимам клипа, понеже не съм сигурен, дали хората са готови за подобна провокация. Но февруари месец обещавам, че ще излезе! Така че  – очаквайте съвсем скоро!

Никол Сашова
в. „България СЕГА“


Оценете тази статия
2.50

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7