9-годишната българка Зори печели второ място на конкурс за таланти на Disney (Видео)

Начална страница | Личности | 9-годишната българка Зори печели второ място на конкурс за таланти на Disney (Видео)
image

Талантливата българка има всички шансове да пробие в Холивуд

Зори е едно деветгодишно българско момиче, което е имало по-голямо име, когато е било по-малко - Зорница. Разбира се това е през нейния твърде къс "Български период", предтеча на нейният сегашен "Лос-Анджелски"…

В леещия се почти без точки и новоредия за глътка въздух разговор с бащя й Веселин Калчев, разбрах, че като била малко над две години, се оказала най-младата почитателка на прочутия концерт на Красимир Аврамов в града на киното и на ангелите край снимачните камери... Певецът й подарил диск, който тя веднага започнала често да прослушва у дома си.

Лека-полека след това, година след година, Зори се превръща в едно малко музикално-артистично чудо, което като че разполага със силите на Шварценегер и ги влага до последна капка, седем дни в седмицата, по стръмня път, по който се изкачва към върховете на своето любимо изкуство!

Преди седмици  се разбра, че Зори се е класирала на второ място в много популярния в Америка конкурс, който се организира от "Disney online". Това е грамадно по размах начинание, покриващо всичките 50 американски щати. Търсят се млади таланти... какво говоря, търсят се генерално Талантите на Америка! Няма възрастови граници! "Find Your Voice" се нарича "приключението" и мало и голямо в него се състезава - всеки със всеки!

Започнало се с това, че "ВицеДисней" шампионката Зори, както бих я нарекъл, трябвало да представя своята конкурсна песен на видеоклип... 

ZORY-Disney's Find Your Voice contest Second Price Winner

 

- Кей  направи  акомпанимент на пиано - казва баща й Веселин Калчев, -  реализирахме записа в нейния кабинет. Но оказа се, че видеото трябва да бъде само една минута и се наложи аз да го редактирам до тези  60 секунди. Открих, че съм вече и видео-едитор. Но се получи!  След не-дълго но напрегнато чакане се появи новината, че Зори е класирана на второ място / http://princess.disney.com/find-your-voice/.  

Тази година Зори завършва  петия клас на своето Warner Avenu Elementary School в Лос Анджелис. Тук е от детската градина и е пълен отличник до сега.  Когато нейната страст към музиката и киното става съвършенно ясна и артистичният й талант покорява дори в ежедневието родители, близки и познати на семейството, се стига до общото  решение, че тя трябва  да премери сили на кастинг в една от най-ярките школи за млади талани, каквато е "The Playground "Gary Spat'z Young Actor's Conservatory" в Лос Анджелис.  Това е "гнездото", от което са излетяли такива пиленца като Cristina Aguilera, Elizabeth Berkley, Jessica Biel, Britney Spears, Justin Timberlake, Elijah Wood ,Hilary Duff, Hilary Swank ... Е, сега и нашето, българско, момиче е там...

От началото на втората година има вече и свои артистични ментори и агенти като  Gary Spatz и Gayla Goehl, с които посещават и участват в редица проекти на Disney, Nickelodeon, Fox, Warner Bross....

И ето, че Успехът на Зори и тук вече вдигна глава: посочват я  сред главните фаворити за роля в прославения детски музикален сериал по Дисни 'Austin & Allie" / http://disneychannel.disney.com/austin-and-ally/ . И не кой да е, а самият  Carol Goldwasser, кастинг директор на сериала  "Hanna Montana"!  Със съжаление в крайна сметка режисьорите  се отказват от нейния "великолепен талант" по собствените им думи, защото за ролята е необходимо доста "по-възрастно" момиче...

Но актьорското майсторство и киното са , така да се каже, само половината от големия кош, пълен с таланти, които орисниците са подарили на Зорница.  Нова история започва от деня, в който нейната майка  разбира, че Зари има красив и силен глас от най-ранните си години.  На всичко отгоре наблизо е и техният приятел, наричан от музикалните си фенове "Човекът - Глас". Красимир Аврамов съветва родителите да се обърнат към един от неговите учители по класическа музика в Лос Анджелис -  Kay Montgomery - Colbern School-Performing Arts. Тя приема Зори в своя клас и съвсем скоро талантливото българско момиче прави първия свой сценичен рецитал! 

Неотдавна Зори участва и в новия, много успешен концерт на Красимир Аврамов в Лос Анджелис.  Най-напред тя изпълни самостоятелно един от хитовете на българската поп-група "Deep Zone project". После тя... Те - Красимир и Зори изпълниха, заедно и фантастично, последния хит на певеца - "Loving you this way"

- Зори за първи път изпълнява рап на живо - казва Веселин Калчев. - След концерта Краси заяви, че иска да направи дует  със Зори и да го издаде. В момента по този проект се работи.

... И питам накрая тези грижовни родители, всеотдайни, неуморни, беззаветно отдадени на своите талантливи деца - наследниците на именно техните, майчини и бащински  гени, от развитието на които се формират бъдещите гениални личности... питам родителите - титани, когато трябва да им осигурят  "терен за развитие", родителите - магьосници, когато трябва да са с тях на три места едновеременно... питам ги: а ще издържи ли тяхната /и вече наша/ Зорница - Зори на това, достойно почти само за някой титан, напрежение?

- О, да казват в един глас баща и майка, - Зори плува в басейна като риба,  обожава своя тенис и не пропуска никога своите няколко сета, тя знае и много туристически пътеки в Калифорния...

Какво удоволствие е да въздъхне широко човек от добрите новини и чувството, че въпреки лошотиите, в които е затънал сега нашият свят, работните и разумни хора все пак ще ги бъде!

Климент Величков
В.  "България Сега",
Чикаго


Оценете тази статия
3.57

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (2 направен):

Цветанка Боцова на 19 Октомври, 2013 04:54:16
avatar
Браво,мила Зори! Много се радвам за теб и твоето семейство. Желая ти успех и късмет! Изпращам ти обичта си и от сърце ти желая здраве и победи на следващите конкурс!
Съгласен Несъгласен
3
Bulgaria Sega на 17 Октомври, 2013 01:28:32
avatar
Bulgaria SEGA facebook page at
www.facebook.com/bulgariasega
COMMENTS:

Like · · Share
Top Comments
Nikolina Koteva, Andrei Zvetkov, Rumqna Draganova and 792 others like this.
България Сега - Вестникът на българите в САЩ и Канада +мария кьосева Честито!Още много успехи!
Like · Reply · 3 hours ago

АТАНАС УЗУНОВ и ОЩЕ ЕДНО БЪЛГАРЧЕ,РОДЕНО В КАНАДА...
АТАНАС УЗУНОВ's photo.
Like · Reply · 146 · 20 hours ago

Емилия Станчева браво Зори--целувки
Like · Reply · 10 · 18 hours ago

Йовка Маринова КАК ДА НЕ СЕ ГОРДЕЕМ С ТОВА ДЕТЕ,НЕВЕРОЯТНО *
Like · Reply · 10 hours ago

Vania Arnaudova Bravo Zory!
Like · Reply · 14 hours ago

Liliana Deneva Petrova bravo krasavice
Like · Reply · 1 · 16 hours ago

Veska Spasova Българчета от Лос Анжелис , от Канада , от Испания ..... А къде са тези от България ? Мъчно ми е ! И ме боли !
Like · Reply · 1 · 16 hours ago

Татяна Савова Iiiiiiii tolkove krasiva !!!!
Like · Reply · 1 · 20 hours ago

Pepa Dzambazova И МОЯ ВНУК СЕ РОДИ ТАМ!
Like · Reply · 1 · 8 hours ago

Tom Barnaby Печели, но в САЩ и в Канада! Не в България ...
Like · Reply · 2 · 20 hours ago

Gabriela Jekova Bravo!
Like · Reply · 6 hours ago

Xristina Panewa bravo,edna mnogo hubava pesen ot animacionnoto filmche Malkata rusalka
Like · Reply · 7 hours ago

Таня Хавезова Успех, Зори! Аз и моето семейство сме с теб
Like · Reply · 7 hours ago

Malinka Laleva-Vachkova Bravo! Uspeh milo dete!!!
Like · Reply · 8 hours ago

Тоня Борисова Браво!С Българска красота, Дух и Талант Зори ще покори върховете в изкуството и ще носи слава за своя род и Родина!
Like · Reply · 8 hours ago

Мариела Митева Браво ,Зори успех
Like · Reply · 9 hours ago

Йорданка Цанева Браво Зори!!!
Like · Reply · 10 hours ago

Ani Chepilova еми такова лъчезарно дете може да е само бългаче де
Like · Reply · 11 hours ago

Надка Попова БРАВО, УСПЕХ МИЛО ДЕТЕ...
Like · Reply · 14 hours ago

Nedjmie Nuri bravo,da e jiva i zdrava
Like · Reply · 15 hours ago

Margarita Mircheva Браво!
Like · Reply · 16 hours ago

Emine Ahmedova Браво на детето, щом има желание всичко се постига!
Like · Reply · 17 hours ago

Kina Koleva Успех,слънчево дете!!!!
Like · Reply · 17 hours ago

Magdalena Sanchez Пожелавам и много здраве и безкрайни успехи!
Like · Reply · 19 hours ago

Vergi Vergi браво!!!!!!!!!!!
Like · Reply · 21 hours ago

Lazarina Nikolova БРАВО !!!
Like · Reply · 21 hours ago

Величка Добрева Преди време един нагъл англичанин живял в България ни нарече прост и неук народ тогава реагирах много остро а сега ако му знаех адреса ще му изпратя тази статия за това малко талантливо българско дете и да го питам кой народ е прост и неук и не само то...See More
Like · Reply · 19 hours ago

Milka Angelova На добър час по пътя на успеха в музиката, а и във всичко което да направи живота й уникален!Пращам и любов и енергия от България!
Like · Reply · 1 · 21 hours ago via mobile

Олга Симеонова браво на детето
Like · Reply · 12 hours ago

Elena Petkova Браво Зори!Успехи и много късмет да са с теб винаги!
Like · Reply · 12 hours ago

Недялко-Катя Петрови Bраво Зори!Като не може в Бьлгария ,няма значение кьде другаде се сбьдват мечти! Нали така!
Like · Reply · 15 hours ago
Съгласен Несъгласен
3
общо: 2 | показване: 1 - 2

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7